Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

BTK Linné: "Det har blivit ett jättelyft"

ETT SÅNT SET. Det knorrades i BTK Linné när det för några månader sedan stod definitivt klart att Gamla UIlevi skulle rivas och pingisklubben kastas ut till en oviss framtid. Nu, i den nya hallen i Kviberg, har mungiporna vänts uppåt. Slutresultatet har blivit mycket bra, säger klubbens eldsjäl Sven-Åke Lans.
Foto: REHNMAN LENNART

GÖTEBORG. BTK Linné blev "utkastade" från Gamla 

Ullevi.

Deras nya hem:

En av landets bästa pingisarenor.

Klubben stortrivs i lokalerna ute vid Kviberg. - Slutresultatet har blivit mycket bra. Och vi har blivit väldigt bra behandlade hela tiden, säger eldsjälen och styrelseledamoten Sven-Åke Lans. Det var andra tongångar för några månader sedan. - Då blev vi tagna på sängen när det blev definitivt klart att Gamla skulle försvinna.

Den okända elitklubben

 Klubben flyttade till Gamla Ullevi redan 1971 och få känner/kände till att det fanns en elitklubb i lokalerna som inte sysslade med fotboll. - Snacket om att Gamla skulle rivas har funnits i alla tider. Vi trodde nog att när alliansklubbarna investerade några miljoner i våra lokaler att vi skulle vara kvar i några år till, säger Lans. Helt plötsligt stod Linné (16 säsonger i herrarnas  elitserie och tre år i damernas) utan hemvist. - Via GotEvent fick vi hjälp av Higab, som tillsatte en person för att leta rätt på en lämplig lokal. 

Hade inte råd med hyran

 De flesta föll bort för att hyran var för hög för en fattig pingisklubb. - De hittade en förrådslokal som de själva ägde i Kviberg. Det fanns internt motstånd i början, men nu är alla helnöjda, tror Sven-Åke Lans. Det var full aktivitet när GT hälsade på under gårdagskvällen.

"Lokalen ett jättelyft"

 - Den här lokalen är ett jättelyft för oss och den kommer att gynna pingisen i Göteborg, säger Linné-tränaren Magnus Johansson. Den här veckan har de ett samarbete med en nordtysk klubb. - Och vi har gått ut med info i ett 50-tal skolor i området och ska ha öppet hus på fredag. Under större delen av 60- och 70-talet spelade Linné i högsta serien. Nu håller herrarna till i trean och damerna i ettan. - Herrarna vinner nog serien och damerna klarar sig kvar. På ungdomssidan är det hög klass, säger tränar-Johansson. Och den nya hallen håller elitserieklass.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.