Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryants änka förkrossad efter bilderna som sprids

Tårfyllda talet till Kobe och Gianna: ”Ta hand om varandra i himlen”
Vanessa Bryant tog ett känslosamt farväl av sin make och dotter under en begravningsceremoni den 24 februari.Foto: ROBERT HANASHIRO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Kobe och Gianna.Foto: ZUMAPRESS.COM / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Kobe Bryants änka Vanessa Bryant är förkrossad över de bilder som spridits på hennes make och dotters helikopterkrasch.

Bilderna har spridits trots hennes begäran om att offrens integritet skulle skyddas.

– Det var av avgörande betydelse för henne när hon ville skydda offrens värdighet, säger hennes advokat Gary Robb enligt nyhetsbyrån AP.

Vanessa Bryants advokat Gary Robb meddelade i ett uttalande under lördagen att Vanessa Bryant är förkrossad över att bilder på den ödesdigra helikopterkraschen har spridits.

Los Angeles Times rapporterade tidigare under veckan om att en polistjänsteman hade sett bilder från kraschen i en annan kollegas telefon i en miljö som inte var relaterad till utredningen. Detta trots att Vanessa Bryant redan samma dag som kraschen begärde att olycksplatsen skulle skyddas från fotografier och talade om det för den lokala polisen.

– Det var av avgörande betydelse för henne när hon ville skydda offrens värdighet och deras familjer. Då försäkrade polischefen Alex Villanueva att alla åtgärder skulle vidtas för att skydda familjernas integritet och vår uppfattning är att han har jobbat hårt för att respektera det, säger hennes advokat Gary Robb.

Har uppmanats att radera bilder 

Bilderna visade både kraschen och rester från de döda personerna i helikoptern och den lokala polismyndigheten meddelade under fredagen att de utreder anklagelserna som Los Angeles Times skriver om.

Efter uttalandet rapporterar även The Times att polismyndigheten beordrat sina anställda att radera alla foton från helikopterkraschen. Detta efter att också en medborgare berättat att han fått bilderna visade för sig av en polisman på en bar i Norwalk i Kalifornen.

Kobe Bryant och dottern Gianna begravdes nyligen i en privat ceremoni och i samband med begravningen uttalade sig Vanessa Bryant för första gången sedan olyckan.

”Jag har varit motvillig att uttrycka mina känslor. Min hjärna vägrar acceptera att både Kobe och Gigi är borta. Jag kan inte bearbeta båda två samtidigt. Det är som om jag försöker bearbeta Kobe som är borta men min kropp vägrar acceptera att min Gigi aldrig kommer tillbaka till mig. Det känns fel”, skrev hon då i ett inlägg på Instagram.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.