Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Brottmans ilska mot sena avstängningen

Publicerad

Thomas Brottman är förbannad.

Bara timmar innan kvällens arenamatch mot Gävle kom beskedet att backen Mattias Carlgren är avstängd.

- Det är bedrövligt. Varför ska det komma nu av alla tider? Gör om, gör rätt, säger Falun-tränaren.

"Är det ok att meddela en avstängning några timmar innan match? Oproffsigt är bara förnamnet ! #bytboll #bytsport #innebandy", skrev Thomas Brottman på sitt twitterkonto vid lunchtid.

Då hade han precis fått reda på att backen Mattias Carlgren är avstängd och inte tillgäng i kvällens match mot Gävle i innebandyns superliga.

- För en timme sedan ringde de till Patrik Bäck (sportchefen) och sa det. De sa att de skulle ha ringt klockan nio, men på grund av omständigheter kunde de inte ringa förrän nu, säger Thomas Brottman när SportExpressen pratar med honom vid 13-tiden.

- De kunde väl ha ringt i går kväll. Nu har vi redan haft träning, matchgenomgång och tagit ut laget. Nu får jag ändra allt. Tillbaka till ritbordet.

"Hört hundra gånger värre saker"

Mattias Carlgren blir avstängd i en match för en incident med domarna efter förlustmatchen mot Växjö för två och en halv vecka sedan.

- Jag vet inte exakt vad han sa när han tackade för matchen, men kontentan var att han tyckte att de skulle skämmas för att han hade fått två utvisningar emot sig, säger Thomas Brottman som har sett domarrapporten som fick backen avstängd.

- Jag har hört och sett hundra gånger värre saker än det. Det var knappt en svordom. Inga könsord. Han var inte hotfull. Han gick inte ut i media. Det var bara mellan dem. Så vi trodde också att förbundet skulle tycka att det var larvigt. Man måste ju i vissa fall kunna påtala vad man tycker om vissa insatser. Vad är det som händer i den här idrotten? Det här är inte proffsigt, inte genomtänkt.

Thomas Brottman har ytterligare en undran:

- Ska det verkligen ta så lång tid för en matchs avstängning? Jag förstår om det är ett överfall där det kan ha varit svårt att se vad som har hänt. Nu var det ett slutet sällskap där man antingen tror på ena eller andra sidan.

Vill se Bruno Lundberg som Brendan Shanahan

Thomas Brottman har inte själv någon lösning på hur processen efter en anmälan ska se ut, men han uppskattar hur det ser ut i NHL.

- Shanahan-grejen. En kille som frontar och berättar hur det ligger till. Det gillar jag.

Vem är Brendan Shanahan i svensk innebandy?

- Haha. Bruno Lundberg (tidigare spelare och superligatränare i bland annat Balrog och AIK) kanske. Han har koll på bitarna och kan uttrycka sig verbalt.

Faluns match mot Gävle börjar klockan 19.00 i Galverinken Arena i kväll.

- Det blir lite knepigt nu. Vi har en del sjukdomar så jag har en del att fundera på. Jag kanske får köra Galante dubbelt så att han kan gå på i poängligan, säger Thomas Brottman.

Nyförvärvet Alexander Egebrant är ännu inte redo för comeback. Men Thomas Brottman är nöjd med tillskottet i truppen.

- Framför allt med verktyget Egebrant, att vi får in hans skott. Jag ska inte säga att vi får en Martin Östholm-effekt, men vi behöver få in lite skott bakifrån. Vi har passande och brunkande backar sedan tidigare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag