Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anna Brolin tar en paus från TV4 – nobbar galan

TV4:s Anna Brolin kommer inte att synas i kanalens sportsändningar under hösten.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Anna Brolin tillsammans med Hanna Marklund och Kosovare Asllani under Sveriges VM-kvalmatch mot Danamrk tidigare i veckan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hon har varit TV4:s stora ansikte utåt.

Men i höst kommer Anna Brolin, 38, inte att synas i kanalens sportsändningar.

Kroppen har sagt ifrån, och nu ska barnen prioriteras. 

– Jag hoppas verkligen att jag har dragit bromsen i tid, säger Anna Brolin.

Jobbvåren var intensiv för programledaren Anna Brolin, allsvenskan, herr- och damlandskamper och sedan fotbolls-VM. 

Samtidigt som hon var programledare för underhållningsprogrammet "Biggest loser".

Efter sommarsemestern var tanken att schemat skulle rulla vidare som vanligt, men Anna Brolin mådde inte bra.

– Jag älskar egentligen när det är stressigt och kaotiskt som det ofta är med direktsändningar. Men i kombination med två små barn, varav en är en bebis, så finns inte återhämtningstiden på samma sätt som tidigare. Jag är van vid intensiva perioder men den här gången har kroppen sagt ifrån, säger Anna Brolin och fortsätter:

– Jag mådde inte bra fysiskt och konsulterade en läkare som konstaterade att det var dags för mig att dra ner på tempot. Det är klart att jag blev rädd när kroppen reagerade på vissa sätt som jag inte kände igen och inte riktigt lyckades hitta tillbaka ifrån.

"Har gått för långt"

Anna Brolin är snabb med att flika in att hon inte alls är unik.

– Det är många som har det tufft, speciellt småbarnsföräldrar. Och jag tror att många har någon i sin bekantskapskrets där också har gått för långt och man har kraschat helt.

– Jag hoppas verkligen att jag har dragit i bromsen i tid.

"Jag har aldrig sagt nej"

Anna Brolin har varit en av TV4-sportens stora profiler under många år.

– Jag har aldrig sagt nej eller stopp till någonting. Och det är lätt att göra det när man verkligen älskar det man gör.

– Men min kropp hade inte pallat att kliva på en jobbintensiv höst nu i kombination med två små barn. Jag och min man har verkligen växeldragit med föräldraledighet för att få logistiken att gå ihop på ett jättebra sätt, men det har tagit på krafterna att kombinera med jobbresor och nu måste energin fördelas rätt och då är barnen absolut viktigast.

"Lättare att andas"

Så i höst kommer Anna Brolin, som hon själv kallar det, att "dra i bromsen"

Det innebär att hon inte kommer att göra några fotbollssändningar, förutom några få undantag och när "Biggest loser" är färdiginspelat i mitten av oktober kommer Brolin att vara ledig året ut.

– Jag försöker sänka tempot för att prioritera hälsan, barnen och familjen. När man ser klart på det är givetvis ett lätt beslut. Barnen är ju bara små en gång i livet. Och jag är oerhört tacksam över det stöd jag har haft från min arbetsgivare, det gjorde det ännu lättare att fatta beslutet.

– Redan när jag såg att schemat var luftigare var det lättare att andas igen. Jag tror att jag redan där har tagit mig halvvägs upp igen.

Anna Brolin tillsammans med Hanna Marklund under Sveriges VM-kval mot Danmark tidigare i veckan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Anna Brolin tror att det är viktigt att prata om problemen när det blir för mycket.

– Jag är gärna en förebild för att det inte behöver vara så dramatiskt att bromsa lite ibland, man kan göra det utan att ha kraschat fullständigt.

Avstår Fotbollsgalan

Det är inte bara allsvenskan och landskamper som Anna Brolin avstår resten av året, hon kommer inte heller vara programledare för Fotbollsgalan, något hon varit de sju senaste åren.

– Jag känner att jag behöver checka ut totalt därför blir det ingen fotbollsgala i år.

Men efter årsskiftet räknar Anna Brolin vara tillbaka med ny energi.

– Då har vi båda barnen på förskola, vilket underlättar logistiskt, plus att jag förhoppningsvis lärt mig något av detta och blir bättre på att balansera jobb, hälsa och småbarn. Jag älskar mitt jobb och vill hålla i många år till. 

Anna Brolin tillsammans med Frida Nordstrand under förra årets fotbollsgala. Det här året blir det dock ingen gala för Brolin.
Foto: OLLE SPORRONG

Namn: Anna Brolin. 

Ålder: 38. 

Familj: Man och två barn. 

Bor: Stockholm. 

Yrke: Programledare TV4. 

Aktuell: Med "Biggest Loser VIP"