Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brevet till älskarinnan har sålts på auktion

Michael Jordans dotter berättar om reaktionerna efter den uppmärksammade dokumentärserien
Michael JordanFoto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Amy HunterFoto: Picture Perfect/REX / Copyright (c) 2007 Shutterstock. No use without p

Michael Jordan kontrollerade bilden av sig själv i dokumentären ”The Last Dance”. 

Men basketlegendaren kan inte påverka att ett brev – som han skrev till älskarinnan Amy Hunter – nu sprids efter att ha sålts på auktion. 

En vinnarskalle som idrottsvärlden aldrig tidigare skådat, varken före eller efter hans aktiva karriär. Det är väl ungefär den bilden av Michael Jordan som tv-tittarna lämnas med efter att ha sett dokumentären ”The Last Dance” om Chicago Bulls-stjärnans dominans under 90-talet. 

Jordans privat- och kärleksliv är i princip helt utelämnat i serien, men nu framträder en mer romantisk sida av ikonen. Detta på grund av att ett brev som Jordan skrev till älskarinnan Amy Hunter, skådespelare och modell, 1989 nu sålts på auktion för 250 000 kronor – och innehållet offentliggjorts. 

Brevet är enligt New York Post daterat några månader efter bröllopet med sin första fru Juanita Vanoy, och något år efter födseln av deras son Jeffery. 

Michael Jordan skriver brev till Amy Hunter

I det 20 sidor långa handskrivna brevet till Amy Hunter förklarar Jordan att han måste avsluta relationen på grund av förpliktigelser till familjen, och uppmärksamheten som hans stjärnstatus för med sig. 

”Amy, om jag var Michael Jordan med ett vanligt 9-17-jobb skulle jag kunna erkänna mitt misstag. Men nu är jag Michael Jordan som placerats på en piedestal och ses som den perfekta förebilden. Många ser mig så, inte bara barn utan även hela familjer. Kan du föreställa dig ansvaret jag har? För att inte nämna att jag har barn med en kvinna jag har älskat i över tre år”, skriver Jordan. 

Han avslutar med en kärleksförklaring – och ett skämt:

”Amy, jag älskar dig så mycket. Jag vet att det här var långt, men jag tycker att du förtjänar ett långt brev. Det är mycket mer jag skulle vilja säga men jag är trött på att skriva och har slut på papper”. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.