Annons Innehåll från Mitsubishi

Provkörd: Så bra är Mitsubishi L200

Robust. Stor. Stark.
Och samtidigt: Lika smidig att köra som en personbil.
Vi har provkört den topputrustade Mitsubishi L200 Business Pro.

Läs mer om Mitsubishi L200

Mitsubishi L200 är en arbetsbil som är byggd för att användas i tuffa sammanhang. Grunden i konstruktionen är en kraftig ram som gör bilen stabil. Framhjulen är fästa i dubbla A-armar och bakaxeln är stel och upphängd i robusta bladfjädrar . Resultatet är en pickup med trygga vägegenskaper – även när man kör med riktigt tung last eller drar tunga släp.

Förvånansvärt smidig

Samtidigt är Mitsubishi L200 förvånansvärt smidig att köra och kan på alla sätt ta jobbet som familjebil. När vi manövrerar i stan är det som att ratta vilken personbil som helst, tack vare att man sitter högt har man bra överblick över trafiken och när det är dags att parkera får vi hjälp av en backkamera.

Mitsubishi L200 har en lång hjulbas, betydligt längre än en vanlig personbil. Det ger en speciell komfort när man kör på de större vägarna. Bilen rör sig lugnt över ojämnheter i underlaget och fjädringskomforten är bra, både med och utan last på flaket. När vi tar bilen på en resa genom Södermanland slås vi också av att Mitsubishi L200 går tyst, även i höga hastigheter. Inget onödigt buller. Och inget onödigt vindljud.

Riktig fyrhjulsdrift

Modellen har en väl tilltagen markfrigång som gör att man kan ta sig fram i terräng utan att fastna med underredet. L200 är också utrustad med riktigt fyrhjulsdrift som kan kopplas i eller ur i hastigheter upp till 100 km/h. När utmaningarna blir större kan mittdifferentialen spärras och i extrema lägen finns också möjligheten att även spärra bakre differentialen via en knapp på instrumentpanelen. Då finns det inte mycket som kan stoppa färden.

Topputrustad

Mitsubishi L200 har en hög utrustningsnivå redan i standardutförande. Bilen som vi provkör är en topputrustad Business Pro. Det betyder bland annat att den har läderklädda säten, automatlåda, 2-zons klimatanläggning, regnsensor, nyckellöst lås, xenonstrålkastare och filbytesvarnare. Det betyder också att den är utrustad med en bra kåpa på flaket som skyddar alla typer av last och som har lås som är kopplade till centrallåset.

Business Pro har också fått ett antal detaljer som förhöjer utseendet ytterligare. Här ingår stora aluminiumfälgar, LED-varselljus och en frontbåde med extraljus.

Mitsubishi L200 Business Pro finns tillgänglig nu för snabb leverans. Den kostar från 299 900 exklusive moms.

Läs mer om Mitsubishi L200