Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Önskemålet i natt efter Yigits seger

Anthony Yigit vann.
Foto: TV10
Foto: TV10
Foto: TV10

Anthony Yigit kopierar Ingemar Johansson. 

Precis som den svenska boxningslegendaren har Yigit nu försvarat sin EM-titel två gånger efter att han besegrade britten Joe Hughes på poäng. 

– Nu vill jag slåss om en VM-titel, säger Yigit. 

Det var i februari i år som Anthony Yigit tog hem EM-titeln efter att ha vunnit på poäng mot Lenny Daws och blev då Sveriges förste Europamästare i proffsboxning på 30 år. Sedan dess har han försvarat sin titel en gång, i Stockholm, mot spanjoren Sandor Martin. 

Under natten mot söndagen så gick han en match för att försvara sin EM-titel på nytt, i Leicester mot britten Joe Hughes. 

Hughes började bäst och mest offensivt. Men Yigit bjöd inte på någonting och arbetade sig in i matchen. Vid rond fem hade svensken tagit över totalt. 

Anthony Yigit ägde fajten

I en i övrigt sömning sjätte rond så visade Yigit hur farlig han kan vara. Hughes lämnade en lucka och Yigit attackerade med en väldigt snabb slagkombination mot brittens kropp. Hughes tränare uppmanade honom att bli mer aggressiv, något han blev. 

I rond sju och åtta attackerade Hughes gång på gång. Det satte press på Yigit, men samtidigt kostade det energi. Det blev en för dyr satsning av Hughes. 

I de efterföljande ronderna tappade han det lilla kommando han hade och Yigit kontrollerade matchen. Svensken tilldömdes segern på poäng. 

Efteråt hyllade han sin motståndare. 

– Det kändes som att jag hade kontroll. Men han kom starkt i början och är en grym fajter. Han tvingar fram det bästa i alla han möter, så även mig. 

Yigit kopierar Ingemar "Ingo" Johansson

Nu när Yigit försvarat sin EM-titel två gånger om ingår han i en klubb med celebert sällskap. Han kopierar nämligen den svenska boxningslegendaren Ingemar Johansson. 

Men nu väntar en ny utmaning för Yigit. 

Det här blev hans sista titelförsvar. Nu planerar han för att släppa EM-titeln, kanske gå ner en viktklass och gå större matcher i WBSS samt gå på jekt efter de fyra VM-titlarna.

Yigit har sedan han blev proffs 2013 vunnit 20 av 21 matcher (en oavgjord). 

I natt kom seger 21. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.