Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wallins mardröm – stoppas av skada

Otto Wallin har drabbats av en fotskada. Foto: JOHAN ERIKSSON
Wallins senaste match, mot Tyson Fury som nyligen blev WBC-mästare. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Mardrömsbeskedet för Otto Wallin mitt i förberedelserna för nästa match: 

En skada i foten sätter stopp – och svensken tvingas ställa in fajten. 

– Det small till och gjorde jätteont, säger han. 

För bara ett par veckor sedan blev det klart att Otto Wallin, 29, skulle gå upp i ringen mot australiern Lucas Browne i Las Vegas i slutet av mars.

Men det blir inget av det. 

Otto Wallin hade dragits med en ömmande fot sedan en sparring ungefär tio dagar tidigare, när han var på väg till gymmet där han skulle träna i Las Vegas. Han var i ”Sin City” för att göra press inför Tyson Fury–Deontay Wilder-matchen

– När jag skulle kliva in i taxin så klev jag bara lite fel – inte mycket – och då liksom small det till i foten och gjorde jätteont. Precis på det stället jag har varit öm, säger han. 

Wallins skada: ”En spricka i lilltån”

Han åkte ändå till gymmet, men kände att det var något allvarlig fel och kunde inte träna. Efter ett läkarbesök hittades felet. 

– Det är vid lilltån. På utsidan av foten. Om man tittar på foten normalt så ser man inte det benet, men det är väl en spricka i lilltån. 

– Så det var surt, säger Wallin.

Och matchen i mars – Wallins första sedan hans storartade insats mot Tyson Fury i Las Vegas i höstas – blir alltså inte av. 

– Det kommer inte bli nån match nu, jag kan inte. Jag kommer ha det här nu i fyra till sex veckor. Och sen måste jag ta mig tillbaka. Det är riktigt surt. 

– Men hellre att det händer nu än att det skulle hända under match och man förlorar på grund av skada. Så man får väl vara glad för det i alla fall. 

Då blir Otto Wallins nästa match

Under onsdagen ska Wallin undersökas i New York för att se vilken behandling som blir bäst. Efter det, och efter rehab får Wallins team hitta en ny match. 

– Jag skulle tro att nästa match blir framåt i sommar nån gång. Målet var att gå tre matcher i år och det är tveksamt om jag kommer hinna det, men två hoppas jag hinna med i alla fall. 

Obesegrade ryssen Apti Davtaev tar över Wallins plats i matchen mot Lucas Browne.

LÄS MER:
Wallin: ”Bara ett slag behövs – sedan är det färdigt” 

LÄS MER:
Äcklas av tv-bilderna: ”Det här är ju vidrigt” 

LÄS MER:
Tysons Furys väg tillbaka efter kroppskollapsen – vägde 180 kg  

Tyson Furys kross: Se höjdpunkterna från titelfajten i Las Vegas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.