Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wallberg om stödet från nya pojkvännen

Frida Wallberg och Emil Jönsson
Foto: Privat

Vägen tillbaka till ett normalt liv har varit tuff och Frida Wallberg plågas fortfarande av sviterna efter hjärnblödningen.

Men nya kärleken Emil Jönsson är ett stort stöd.

– Vi förstår varandra oerhört väl och det betyder mycket i min sjukdomssituation, säger Wallberg.

FAKTA: FRIDA WALLBERG

NAMN: Frida Wallberg.
ÅLDER: 32 år.
BOR: Åtvidaberg och Göteborg.
FAMILJ: Dottern Nellie. Pappa, mamma, bror, syster.
BOXNINGSKARRIÄR: Är Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare genom tiderna. Som amatör vann hon 48 av 53 matcher (6 SM-guld, 4 NM-guld, 1 EM-guld, 1 VM-guld). 2004 blev Frida Wallberg proffs.
■ I november 2010 besegrade Wallberg den kanadensiska boxaren Olivia "Rovdjuret" Gerula, vilket innebar att hon övertog WBC-bältet.
Senare besegrades Gerula ännu en gång i en returmatch om WBC-bältet i september 2011.
I april 2012 försvarade Wallberg WBC-bältet återigen, denna gång i en match mot Amanda Serrano i Linköping.
Den 14 juni 2013 skulle Frida Wallberg på nytt försvara sin titel, men australiskan Diana Prazak vann matchen i Stockholm på knockout. Wallberg drabbades av en hjärnblödning och opererades akut på Karolinska universitetssjukhuset efterföljande natt. Tiden efter det har varit en lång och tuff rehab.

I dokumentären "Golden girl" berättar Frida Wallberg, 32, att hon har haft svårt att ta emot när någon säger "jag älskar dig", och att hon själv också har haft svårt att säga det.

Men i somras blev det annorlunda.

Frida Wallberg träffade Emil Jönsson från Halmstad och sedan drygt ett halvår tillbaka är de ett par.

– Det känns helt fantastiskt, vi är väldigt lika, säger Wallberg och fortsätter.

– Emil har också varit sjuk, han kämpade mot cancer i flera år och har genomgått tuffa behandlingar. Att han också har upplevt en tuff sjukdomstid tror jag gör att han kan sätta sig in i min situation på ett annat sätt. Emil har stor förståelse när jag är dålig.

Och de dåliga dagarna finns fortfarande i Frida Wallbergs liv.

Svår huvudvärk, kräkningar och en krånglande mage är en del av den före detta boxningsstjärnans vardag.

– Jag var på ett läkarbesök i Linköping för ett par dagar sedan och även om de inte säger det rakt ut så blir jag allt mer införstådd med att jag antagligen aldrig kommer bli helt återställd, säger Wallberg.

Har magproblem

Det var i juni 2013 som Frida Wallberg skadades svårt i titelmatchen mot Diana Prazak. Wallberg fick en hjärnblödning och efter operationen väntade en lång och tuff rehabiliteringstid.

Hon fick lära sig saker som att gå och prata på nytt.

Men träningsflit och en stor vilja har gjort att Wallberg har kommit tillbaka starkt.

I somras gjorde hon comeback i boxningsringen även om det bara var under träningsformer.

Men för tillfället hämmas träningen av magproblem.

– De ska göra en utredning för att försöka få reda på vad som är fel. Under tiden tvingas jag ta det lite lugnt, säger Frida Wallberg.

VÄGEN TILLBAKA

4 JUNI 2013: FÅR HJÄRNBLÖDNING
■ Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel i Stockholm men i den åttonde ronden knockades hon av australiskan Diana Prazak. Wallberg fördes till Karolinska universitetssjukhuset där hon opererades akut för hjärnblödning.


2 MARS 2014: ÅKER VASALOPPET
■Efter hjärnblödningen väntade en Åtuff rehabilitering. Gå, prata, äta. Allt fick Wallberg lära sig på nytt men viljan och envisheten var enorm. I mars lyckades hon med den imponerande utmaningen, att köra och ta sig i mål i Vasaloppet.


22 SEPTEMBER 2014: FÅR ETT BAKSLAG
■ Wallberg drabbades av extrem huvudvärk och illamående och fördes med ambulans till Linköpings universitetssjukhus där hon hjärnröntgades. Proverna visade dock inte på någon ny blödning och Wallberg fick lämna sjukhuset efter några dagar.


5 AUGUSTI 2015: TILLBAKA I RINGEN
■ Drygt två år efter skadan tar Frida Wallberg för första gången på sig boxhandskarna igen och kliver in i ringen. Syftet är inte en tävlingscomeback utan att känna välbefinnande. "Jag får ett enormt lyckorus av att boxas igen. "

10 MARS 2016: FILMPREMIÄR
■ Filmregissören Susanna Edwards har följt Frida Wallberg under sex års tid. I veckan hade dokumentären "Golden girl" premiär. Det är också först nu som Wallberg har sett bilder från matchen då skadades svårt och fick hjärnblödning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.