Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wallberg förd akut till sjukhus: ”Rädd”

Livet förändrades för den före detta proffsboxaren.
Frida Wallberg, 35, fördes tidigare i veckan akut till sjukhus. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Den före detta proffsboxaren drabbades av svåra kramper och skakningar och vårdas nu på Universitetssjukhuset i Linköping. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Frida Wallberg, 35, fördes tidigare i veckan akut till sjukhus. 

Den före detta proffsboxaren drabbades av svåra kramper och skakningar och vårdas nu på Universitetssjukhuset i Linköping. 

– Jag har stora smärtor och mår jättedåligt, säger Wallberg som är medtagen efter attacken. 

I sommar är det sex år sedan proffsboxaren Frida Wallberg drabbades av en svår huvudskada som var nära att kosta henne livet.

Det var när Wallberg skulle försvara sin WBC-titel på en boxningsgala i Stockholm mot Diana Prazak från Australien som olyckan inträffade. 

I den åttonde ronden fick Prazak in ett slag med vänstern mitt i ansiktet. Frida Wallberg föll, men reste sig. Kort därefter fick Prazak in nästa smäll och domaren avbröt matchen.

Wallberg hade drabbats av en hjärnblödning och svävade mellan liv och död men efter att ha opererats och därefter under en lång tid behandlats för sin huvudskada överlevde hon.

Åren skadan efter har handlat om mängder av rehabilitering, men bakslagen har också varit många. 

Och så sent som i tisdags hände det igen. 

”Jag skakade i hela kroppen”

Frida Wallberg befann sig i föräldrahemmet i Åtvidaberg när hon helt plötsligt drabbades av svåra skakningar, kramper och hjärtklappning. 

Samtidigt kräktes hon och hade svår huvudvärk. 

Wallberg fördes akut till Universitetssjukhuset i Linköping där magnetröntgen av huvudet och ett stort antal prover genomfördes. 

När SportExpressen pratar med Frida Wallberg är hon fortfarande medtagen. 

– Jag blev rädd när det hände. Att jag får attacker med svår huvudvärk är jag van vid men det här var annorlunda. Jag skakade i hela kroppen och hade hög puls och hjärtklappning som var oerhört obehaglig, säger hon. 

Frida Wallberg på Universitetssjukhuset i Linköping Foto: Frida Wallberg instagram

”Det är tufft”

Frida Wallberg är kvar på sjukhuset i Linköping där hon fortfarande genomgår undersökningar och behandlas för det som sannolikt är sviter efter hjärnskadan. 

– Det är tufft att få de här återfallen och attackerna. Jag undrar om de någonsin kommer få ett slut, säger Wallberg. 

Tog WBC-bältet

Frida Wallberg är Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare genom tiderna. Som amatör vann hon 48 av 53 matcher innan hon blev proffs 2004. 

I november 2010 besegrade Wallberg den kanadensiska boxaren Olivia ”Rovdjuret” Gerula, vilket innebar att hon övertog WBC-bältet.

Senare besegrades Gerula ännu en gång i en returmatch om WBC-bältet i september 2011. I april 2012 försvarade Wallberg WBC-bältet återigen, denna gång i en match mot Amanda Serrano i Linköping.

Den 14 juni 2013 skulle Frida Wallberg på nytt försvara sin titel men Diana Prazak vann matchen i Stockholm på knockout då Wallberg drabbades av en blödning i hjärnan. 

Efter huvudskadan 2013 har Frida Wallberg aldrig kunnat återgå till arbetslivet eller boxningskarriären, hon är långtidssjukskriven.

 

LÄS MER: Wallberg: ”Jag blev lurad på pengar”