Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsamma inkomsten på sitt knarkimperium

Foto: CARLO ALLEGRI / AP
Foto: ERIC ENGMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Mike Tyson tjänade en förmögenhet under sin boxningskarriär.

Men ännu mer på sitt cannabisimperium.

53-åringen drar in åtminstone sex miljoner kronor i månaden på sin cannabisodling – och det är ändå bara toppen av isberget, enligt The Sun.

Med en vinstprocent på 86 och världsmästarbältet i tungvikt var Mike Tyson boxningens tveklöst största stjärna i slutet av det förra millenniet.

Skandalstjärnan, vars tugga av Evander Holyfields öra är en bild som aldrig lär försvinna ur folks minne, har skapat minst lika många rubriker efter karriären. Har det inte handlat om kokainmissbruk så har det varit fängelsedomar eller roller i Hollywoodfilmer.

Nu är det mest cannabisodling som gäller.

För två år sen stod det klart att Tyson , som är en stor fantast av marijuana, köpt en 16 hektar stor mark där han sen började bygga upp sitt imperium. 

– Vi röker tio ton gräs på ranchen varje månad, har Tyson tidigare sagt.

Mike Tyson tjänar miljoner på knark

Sedan 2018 är cannabis legaliserat i Kalifornien, inte bara för medicinskt bruk, och redan innan legaliseringen omsatte den då olagliga industrin 14 miljarder kronor bara i Kalifornien, enligt SVT.

Och det är ingen hemlighet att Mike Tyson har tjänat ofantliga summor pengar på sin verksamhet.

Enligt The Sun tjänar Tyson drygt sex miljoner kronor i månaden, och det uppges ändå bara vara toppen av isberget. Han har påbörjat bygget av en stor turistanläggning inriktat på gräsrökning och i framtiden är visionen att arrangera en musikfestival som är tänkt att konkurrera ut jätten Coachella. 

– Jag gillar vem jag är när jag röker. Utan det tycker jag inte om mig själv i bland. Det gör mig lugnare och trevligare, har han tidigare berättat för den amerikanske komikern Joe Rogan i dennes podcast.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.