”Vad händer om han gör comeback och dör?”

Mike Tyson, 53, ryktas vara på väg mot en comeback där han ska möta Evander Holyfield. Flera videos på instagram visar en Tyson i hårdträning.
Foto: DAVID ROSENBLUM / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW COULDRIDGE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: Golder's

Legendariske Mike Tyson, 53, förbereder sig för comeback. 

Då väjer rivalen Dillian Whyte att skicka varningssignaler. 

– Vad händer om han gör comeback och sen dör i ringen?, undrar Whyte

Mike Tyson har tillbringat senaste tiden åt att komma i form. 53-åringen har flera gånger publicerat klipp på sociala medier där man kan se Tysons nya, och vältränade kropp. Faktum är att han också gått ner hela 63 (!) kilo och då valde hans tränare, Rafael Cordiero att ösa beröm över legendaren. 

– Han har samma fart och kraft som killar som är 21-22 år, sade Cordeiro till ESPN.

”Missförstå mig inte”

Mike Tyson har också tidigare berättat att om och när han gör comeback så är det endast för att samla in pengar till välgörenhet. 

Nu höjer Dillian Whyte varningsfinger och hävdar att det kan vara livsfarligt om nu Tyson väljer att göra comeback. 

– Att komma tillbaka och fightas 12 treminutersronder... missförstå mig inte, och jag vet att Tyson håller fortfarande klass men det är en annan fråga fysiskt. Kroppen kommer inte att tillåta dig göra det du vill, säger Whyte till talksport och fortsätter: 

”Vi behöver inte mer mörker”

– Vad händer om han kommer tillbaka och sen dör i ringen? Vad kommer att hända efter det? Vi har tillräckligt mycket mörker i vår sport, och vi behöver verkligen inte mer mörker. 

WBC-presidenten Mauricio Sulaiman har tidigare sagt att han ger sitt stöd till ”Iron Mike” om 53-åringen väljer att utmana världsmästaren Tyson Fury om bältet. Ett beslut som toksågas av Dillian Whyte. 

– Det är töntigt, och jag förstår inte syftet. Jag har under tre år försökt få till en fight med Fury och jag har inte lyckats. Varför ska man nu tillåta en 53-årig gammal boxare slåss mot en 31-årig?, säger Whyte och tillägger: 

– Du är redan en legend. Fortsätt vara det. Samtidigt vet vi inte hans ekonomiska situation eller vad han har gått igenom. Mike Tyson känner sig kanske manad till att göra en comeback och slåss mot dem yngre, hungriga fighters. Han kanske behöver bevisa något för sig själv, och att han fortfarande duger. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.