Uppgifter: Svenskens stormatch ställs in

Foto: AMANDA WESTCOTT / BILDBYRÅN
Foto: [Shaun Brooks, via www.imago-images.de / www.imago-images.de

NEW YORK/STOCKHOLM. Den svenske boxaren Otto Wallin planerades möta Dillian Whyte i huvudmatchen på en gala på O2 Arena 30 oktober.

Nu ställs matchen in, efter att Whyte ådragit sig en skada, rapporterar Talksport.  

– Jag vet inte mer än vad som står, vi väntar på besked, säger Wallin.

Svenske boxaren Otto Wallin planerades gå huvudmatchen på en stor gala i O2 Arena den 30 oktober. Wallin skulle då ställas mot tungviktaren Dillian Whyte, också känd som ”The Body Snatcher”. 

I och med matchen sätter även ”The Body Snatcher”  sitt mästarbälte, WBC:s interimtitel, på spel. 

– Whyte är topp fem i världen i alla fall, så det är väldigt stort. En stor möjlighet. Skulle jag vinna den här matchen öppnas alla dörrar som kan öppnas, sa Wallin när matchen blev klar för en månad sen.

Whyte, som tränat inför matchen mot Wallin i Portugal, planerade att återvända till London i början på nästa vecka för att göra press. 

Nu ställs i stället matchen in efter att Whyte åkt på en axelskada, rapporterar Talksport. Det sätter även efterföljande matcher mot toppnamn på spel.

– Jag har sett det, men jag kan inte kommentera nåt om det nu. Men det verkar som han ska träffa läkare i dag och det bestäms efter det, säger Wallin, som är på väg till morgonträningen i New York när SportExpressen når honom.

Wallin har hittills vunnit 22 av sina 23 proffsmatcher (14 KO) i karriären.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.