Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tysons nya avslöjande efter tigerns attack

Från 2017: Före detta världsmästaren i boxning, Mike Tyson, öppnar en akademi i Dubai. På en presskonferens i Burj Khalifa berättade han om projektet.
Tyson med sin tiger 1996Foto: Markson Sparks/REX / Copyright (c) 1996 Shutterstock. No use without
Mike TysonFoto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
”Joe Exotic”Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

På 90-talet gick Mike Tysons tiger till attack mot en kvinna. 

Nu berättar boxningsikonen att tigern kan ha kommit från den kontroversielle Netflix-profilen Joe Exotic. 

– När du är i den världen känner du till honom, säger Tyson. 

Det var i en intervju på rapparen Fat Joes Instagram-konto som Mike Tyson delade med sig av en hisnande historia. 

På 90-talet skaffade den förre boxningsstjärnan ett speciellt husdjur: en bengalisk tiger. Tigerns närvaro i villan i Los Angeles hade kunnat sluta i en djup tragedi. En kvinna hoppade över stängslet till Tysons hus och råkade hamna hos det väldiga kattdjuret. 

Kvinnan klarade sig undan med en allvarligt skadad hand. 

– De försökte stämma mig tills de fick reda på att det var hon som hoppat över stängslet från början. Men när jag såg vad tigern hade gjort med hennes hand... Jag hade en hel del pengar på den tiden så jag gav henne 250 000 dollar (cirka 2,5 miljoner kronor) eller vad det nu var för den var helt sabbad, sa Tyson i intervjun med Fat Joe. 

Den i dag 53-årige Tyson erkände även att det var ett misstag att försöka leva ihop med tigrar. 

– Jag var korkad på den tiden. Det är helt omöjligt att tämja de här djuren till 100 procent, det går inte. 

Mike Tyson om Joe Exotic

Nu avslöjar Tyson nya detaljer om attacken. Han menar nämligen att det kan finnas en koppling mellan hans tiger och en i sammanhanget välkänd profil: Joe Exotic, huvudperson i Netflix succédokumentär ”Tiger King”.

Joe Exotic, eller Joseph Allen Maldonado-Passage, drev under många år ett privat zoo i Oklahoma, där han också avlade tigrar. Exotic har anklagats för misskötsel av djuren, och sitter sedan 2019 i fängelse dömd för att ha beställt mord på djurrättsaktivisten Carole Baskin, som driver ett eget tigercenter. 

– Stället där jag fick mina katter kan ha fått dem från Joe, men jag vet inte, säger Mike Tyson enligt news.com.au

– När du är i den världen med exotiska djur känner du till honom, säger Tyson, som även uttrycker viss beundran för den omstridde tigeruppfödaren. 

– Folk säger alltid att de här människorna är as. Men det här är otroliga människor, sett till vad de kan göra med sina geniala hjärnor och ta kontroll över folks sinnen. De här personerna är födda till att bli ledare. 

 

Har du sett ”Tiger King”? Då är det här quizet för dig!

Testa dina kunskaper i Expressens TV:s -seriequiz!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.