Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tysons groteska pik inför comebacken

Tyson nära toppform
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA
Foto: DAVID ROSENBLUM / ZUMA PRESS/IBL

Mike Tysons upphaussade comeback är bara en dag bort.

Hur laddar stjärnan upp? Genom att mata sin hund med tårta.

En tårta i form av motståndaren Roy Jones Jrs huvud .

Natten till söndag återvänder Tyson till ringen för första gången på 15 år. Men reglerna kommer inte vara desamma som under hans storhetstid. Fajten beskrivs som en ”sparringmatch” av Kaliforniens idrottskommission.

Idrottskommissionen kommer inte att utse någon vinnare. Men det ska organisationen WBC göra. Till hjälp har de tre tidigare mästare, i form av Vinny Pazienza, Christy Martin och Chad Dawson som ger ut poängen, även om poängbedömningen inte kommer vara officiell. 

I månader har tungviktsikonen tränat hårt för att återvända till den stora scenen. 54-åringen, som ställs mot veteranen Roy Jones Jr, 51, tar uppvisningsmatchen på största allvar.

– Allt jag gör lägger jag ner så mycket i. Om jag misslyckas kommer jag att dö, har han tidigare sagt i en video på Instagram.

”Roy Jones Jr var utsökt”

Nu närmar sig fajten med stormsteg och Mike Tyson fortsätter hetsa upp sin motståndare.

På sociala medier har Tyson delat med sig av en bild där han matar sin hund med tårta. Tårtan efterliknar Roy Jones Jrs ansikte.

”Tack till min bästa kompis Mike Tyson för att du gjorde det här årets Thanksgiving till den bästa. Roy Jones Jr var utsökt”, skriver han på hunden ”Mars” kontot på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CIDoWp9lNwH/?hidecaption=true

Svenske Badou Jack i samma gala

Utöver Tyson kommer bland annat tidigare mästaren Badou Jack gå en match i galan.

Svensken om veteranernas återkomst:

– Tyson följde med mig in till ringen i min första tv-sända match i USA. Han har alltid gillat och respekterat mig och han ger mig lite råd här och där. Både han och Roy är mina polare så jag hoppas att ingen blir skadad, säger han till SVT.


Tyson: ”Blir rädd när jag inte gör någonting”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.