Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyson klar för comeback – med Youtubestjärnan

Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nate Robinson, till vänster.Foto: XINHUA/IMAGO/ICON SMI / BILDBYRÅN/ICON SMI ICON SMI
Foto: Instagram

Mike Tyson, 54, är klar för comeback.

Samma kväll kommer även NBA-veteranen Nate Robinson göra debut i boxningsringen – mot Youtubestjärnan Jake Pauk.

– Jag vill visa att jag är en idrottsman i världsklass, säger Robinson i ett uttalande.

Det har under våren pratats om att Mike Tyson är aktuell för en comeback. Den tidigare  tungviktsvärldsmästaren har tränat för det och nu är matchen klar.

54-åringen ställs den 12 september mot Roy Jones Jr, 51, i Los Angeles. Jones Jr har en gedigen karriär i bagaget med världsmästarbältet i fyra olika viktklasser.

– Det kommer att bli fantastiskt, säger Tyson i ett uttalande

”Vill visa att jag är en idrottsman i världsklass”

På samma matchkort, innan den stora comebacken, kommer två killar med desto mindre erfarenhet i ringen göra upp. Tidigare NBA-spelaren Nate Robinson, 36, ställs mot Youtubern Jake Paul.

Robinson är en talang i flera sporter och har förutom elva år i på den högsta nivån inom basket även spelat amerikansk fotboll på universitet. Och nu är det alltså dags att testa boxning.

– Jag vill visa att jag är en idrottsman i världsklass, säger han i ett uttalande.

Motståndaren Jake Paul, 23, har en miljonpublik på Youtube och gick sin första professionella boxningsmatch i november i fjol.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.