Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tyson Fury nekad inträde till USA – kopplingar till maffiaboss

Tyson Fury.
Foto: PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tyson Fury.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Daniel Kinahan utpekas som boss för den kriminella organisation från Dublin som jagas av polis över hela världen. Efterlysta är även hans bror Christopher Jr och far Christopher Sr.
Foto: NIALL CARSON / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

Världsmästaren i tungvikt, Tyson Fury, skulle resa till USA.

Då blev han nekad inträde i landet på grund av hans kopplingar till den irländske maffiabossen Daniel Kinahan, enligt Sunday World.

Tyson Fury har haft en händelserik karriär. Världsmästaren i tungvikt har vunnit flera tunga titlar genom åren, samtidigt som han även har kantats av dopingskandaler.

Nu kommer nästa skandal.

Fury har länge kopplats till irländaren Daniel Kinahan. Kinahan har blivit ett stort namn inom boxningen genom sitt företag MTK Global, som representerat många av världens bästa boxare och arrangerat stora galor.

Men han är också ledaren av Kinahan-kartellen, en kriminell organisation som misstänks för mord, knarkaffärer och illegal verksamhet över hela Europa.

Belöning på fem miljoner dollar för tips

Han är även efterlyst och amerikanska myndigheter har utlyst en belöning på fem miljoner dollar till den som kan ge tips som leder till ett gripande av Daniel Kinahan, hans pappa Christopher Sr och bror Christopher Jr.

Fury har hävdat att deras samarbete upphörde för flera år sedan och på en presskonferens inför en stormatch sa han detta:

– Jag har absolut noll samarbete med Kinahan. Jag tänker inte prata om politik, krig eller religion. Jag är boxare. Det enda jag tänker på är att fajtas.

Stoppades när han skulle stiga på ett plan 

Den irländske polischefen John O'Driscoll bekräftade för en månad sedan att 600 personer med kopplingar till Kinahan har blivit portade från att besöka USA.

Och när Fury skulle stiga på ett plan för att resa till USA stoppades han. Hans kopplingar till maffiabossen betyder att han inte får resa till USA, enligt Sunday World.

TV: Tyson Fury slår Wilder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.