Tappade titeln på grund av sin vikt

Shannon Courtenay vägde för mycket för att försvara sin titel.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Shannon Courtenay.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Foto: Steve Vas / TT NYHETSBYRÅN

Menstruationscykeln stoppade Shannon Courtenay.

Hon missade chansen att försvara sin världsmästartitel i boxning under lördagen.

”I går kväll kom min mens oväntat, vilket av uppenbara skäl gör att en kvinna går upp i vikt”, skriver Courtenay på Instagram.

Den brittiska boxaren Shannon Courtenay, 28, tog hem världsmästartiteln i bantamvikt i april när hon besegrade Ebanie Bridges.

Under lördagen var det tänkt att Courtenay skulle försvara sin titel i en match mot Jamie Mitchell men vid invägningen dagen innan visade vågen för mycket. Gränsen för bantamvikt är 53,5 kilo och Courtenay vägde drygt ett kilo för mycket.

Instagram förklarade Shannon Courtenay varför hon inte klarade invägningen.

”Tack till alla som har skickat meddelanden för att se hur jag mår och skickat kärlek till mig. Jag hade inga problem med vikten under lägret och hela veckan har jag varit taggad och redo”, skriver Courtenay.

Shannon Courtenay förlorar titeln

Courtenay fortsätter berätta om varför hennes vikt gick upp.

”I går kväll kom min mens oväntat, vilket av uppenbara skäl gör att en kvinna går upp i vikt. Att säga att jag är förkrossad är en underdrift eftersom det här aldrig har hänt tidigare”, skriver hon.

Internationella boxningsförbundet WBA gav Courtenay två timmar för att försöka sänka sin vikt och klara invägningen men hon valde att avstå, vilket gjorde att hon förlorade titeln.

Trots att hon inte längre hade chansen att behålla titeln ägde matchen rum och Jamie Michell vann.  Shannon Courtenay är dock fast beslutsam om att ta tillbaka sin titel.

”Det har hänt och jag kan inte ändra det men det jag kan göra är att gå ut där i morgon kväll och vinna och få tillbaka mitt bälte efter det. Det är exakt det jag kommer göra”, skriver Courtenay.

https://www.instagram.com/p/CUxZgKIICWr/

Ur arkivet:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.