Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskan historisk – efter blodiga bilderna

Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN TILLY / © BILDBYRÅN

Elin Cederroos blev dubbel världsmästare i boxning i natt, efter en dramatisk match i Atlantic City där hon mötte den regerande WBA-världsmästaren Alicia Napoleon-Espinosa, som var klar favorit på förhand.

Cederroos var sedan tidigare världsmästare i organisationen IBF och är därmed första svenska att ha två stora bälten samtidigt.

– Åh, herregud. Jag är trött. Jag är så glad. Jag visade att jag kan boxas, att jag kan ta ett krig, en fajt. Men när jag är avslappnad så bara kommer slagen. Jag har så mycket känslor, sa Cederroos efter matchen.

Elin Cederroos har nu två bälten

Matchen avgjordes i tio ronder och Cederroos vann med minimal marginal, samtliga tre domare gav henne poängen 95–94.

Cederroos, tidigare allsvensk fotbollsspelare i Djurgården där hon bland annat varit lagkapten, är ännu obesegrad som proffs, åtta segrar på lika många matcher. I mars tog svenskan det vakanta IBF-världsmästarbältet efter seger mot belgiskan Femke Hermans.

Napoleon Espinosa blev WBA-världsmästare 2018. Amerikanskan har totalt tolv segrar och två förluster som proffs.

Skrattade åt frågan: ”Nej, inte i nästa match”

Efter matchen fick Elin Cederroos om nu vill möta den största stjärnan av dem alla: Amerikanskan Claressa Shiels.

Svaret från svenskan: Ett rejält skratt.

– Nej, inte i nästa match...

Claressa Shields vann OS-guld i mellanvikt både 2012 och 2016 innan hon blev proffs. Inom proffsboxningen har 24-åringen ännu inte förlorat utan har tio raka segrar.

https://twitter.com/lthomasnews/status/1215827908524171264?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.