Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan: Svensken rånad på seger i stormatchen

Expressens korrespondent efter intervjun med Otto Wallin.
Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ISAAC BREKKEN / AP TT NYHETSBYRÅN

LAS VEGAS. Otto Wallin blev rånad på segern, hävdar tränaren Joey Gamache.

Enligt Gamache borde matchen ha brutits och Wallin vunnit - om det inte matchen avgjorts just i Las Vegas.

– Furys jack var illa nog för att bryta. Var som helst annars hade matchen brutits, men inte här, säger Gamache till SportExpressen.

– Mycket möjligt. Det var ett slag, jag har ont i knogen, jag kände det, säger Otto Wallin.

Han kom in som underdog och överraskade alla genom att hålla ut tolv ronder mot Tyson Fury.

Efter matchen är Otto Wallin samlad. Besviken över resultatet men nöjd över att ha visat att han hör hemma på den här nivån.

– Det var en jämn match, det var något scorecard som var 8–4, och vi kanske vann någon mer rond, men jag måste se matchen för att uttala mig riktigt.

Wallin fick tidigt in en träff på Furys högra ögonbryn, och britten fick kämpa med blodet rinnande.

Enligt Wallins tränare Joey Gamache var jacken efter träffen en oväntad öppning för Wallin.

– Det var ett regelrätt slag och matchen kunde ha brutits på grund av det. Inte för att de skulle ha brutit. Men det var illa nog för att bryta. Var som helst annars hade matchen brutits, men inte här, säger han till SportExpressen.

Varför då?

– Hey, han är med Top Rank och vi är i Las Vegas… Fury är en stor mästare. Men Otto visar att han hör hemma här. Och vi visste vad vi gav oss in på, så...

Otto Wallin: ”Det var ett slag”

Wallin håller med.

– Mycket möjligt. Det var ett slag, jag har ont i knogen, jag kände det och jag försökte följa upp och göra det ännu värre för honom men tyvärr lyckades jag inte tillräckligt. Hade matchen brutits hade jag vunnit, för det var ett slag. Och det var väl därför de inte bröt, han är en stor mästare, och ja… Men han förtjänar vinsten, han gjorde ett bra jobb.

Trots förlusten – Wallin nöjd med insatsen.

Han får även stöd av vännerna och boxnings-kollegorna Erik Skoglund och Anthony Yigit.

– Den skulle kunna ha brutits. Men det är som allt annat som skulle kunna bryts men det skulle också inte kunna brytas. Man har sett matcher med sådana där cuts där man har brutit men man har också sett matcher där det inte har det, säger Yigit.

– Jag har sett matcher brytas för mindre cuts än det där. Sen är det så att om boxaren vill fortsätta så var han ju absolut förmögen till att göra det. Det var inte så att cutet förstörde för honom för mycket. Så man kan ju inte hävda att det var fel att matchen inte stoppades på grund av cutet men hade den gjort det så hade man fått finna sig i det. Det blödde ju mycket... Sen hade nog Fury inte sett det så. Han hade nog blivit irriterad om det blivit TKO på grund av det där, säger Skoglund.

Otto Wallin: ”Pappa hade varit stolt”

Inför matchen var en av de stora snackisarna hur Otto Wallin fajtades för sin pappa Calle, som gick bort plötsligt tidigare i år efter att ha varit på besök hos Otto i New York.

– Jag tror att pappa hade varit jättestolt. Det känns att han hade varit det, säger Otto Wallin.

– Vi hade jättebra kontakt och han har lärt mig otroligt mycket i och utanför ringen. Och även om han inte var här i dag var han ändå i mig. Jag tror jag vet vad vad han hade sagt.

Vad hade han sagt?

Att jag inte skulle vara vid repen, som det blev lite mot sluten. Så det var inte så bra, så det han varit lite besviken över, men annars tror jag han hade varit stolt.

Tränaren Joey Gamache är ändå tillfreds med sin adepts insats.

– Han fick några rejäla smällar i elfte men kom ändå tillbaka så starkt i tolfte och då sviktade Fury. Allt som hade krävts var ett träff högt upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.