Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superfajten: Svensken ställs mot Tyson Fury

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

NEW YORK/STOCKHOLM. Nu är det bekräftat.

Den obesegrade svenske tungviktsboxaren Otto Wallin får sin drömfajt mot britten Tyson Fury i Las Vegas.

– Otroligt stort. Det är någonting jag har drömt om sedan jag var liten grabb, säger Wallin.

Det var i början av augusti som SportExpressen rapporterade om att Otto Wallin var på väg att få en riktig supermatch.

Nu är det också bekräftat.

Sundsvallsfostrade Wallin, som är obesegrad i sina 20 proffsmatcher, ställs mot den brittiske tidigare världsmästaren Tyson Fury.

– Jag vet att jag är stor underdog, men allt kan hända i boxning. Alla kan förlora, det kan hända när som helst, det har vi sett många gånger. Och jag vet att jag är en väldigt bra boxare, har många bra kvaliteter som jag tänker använda, säger Wallin. 

När SportExpressen når honom har han precis gjort en intervju med amerikanska ESPN. Att det är en stormatch som väntar går inte att ta miste på. 

– Det är otroligt stort. Det är någonting jag har drömt om sedan jag var liten grabb och började boxas. Det blir inte mycket större än så här, att boxas i Las Vegas mot en som anses som den bästa tungviktaren i världen just nu. Större än så blir det inte, säger Wallin. 

Otto Wallin möter Tyson Fury

Matchen äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den 14 september.

– Otto Wallin är ett exempel på vad som händer när du kombinerar drömmar och hårt arbete. Han jobbade hårt och drömde stort. Han planerar att följa i landsmannen Ingemar Johanssons fotspår, säger Wallins promotor Dmitri Salita till worldboxingnews.net.

31-årige Fury är även han obesegrad efter 28 segrar och en oavgjord match. När han i november 2015 slog den ukrainske legendaren Vladimir Klitschko övertog han fyra världsmästarbälten i organisationerna IBO, WBO, WBA och IBF.

– Han är stor, och utnyttjar sin storlek på ett bra sätt. Han väldigt oortodox i hur han boxas, så det är en rätt lurig kille, säger Wallin om sin motståndare. 

Matchen mot Fury gäller dock inget mästarbälte. Men det bekommer inte Wallin. 

– I det här fallet spelar inte bältena så stor roll. Även om det så klart skulle vara riktigt roligt att boxas om ett världsmästarbälte så... nu möter jag ändå den bästa boxaren som finns i tungvikt. Han hade problem utanför ringen och fick ge ifrån sig dem, men han har ju aldrig förlorat bältena.

Med en månad kvar till matchen kommer Wallin hårdträna i New York fram till en vecka före match. Då åker han till Vegas för att ladda på plats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.