Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slogs ner på öppen gata – matchen uppskjuten

Otto Wallin i en match mot Adrian Granat i april förra året.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Nu skulle Otto Wallin gått en match om tungviktstiteln i Europa.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Den matchen flyttas nu fram efter att tränaren Joey Gamache slagits ner på öppen gata i New York.

Otto Wallins EM-uppladdning har fått en otäck vändning.

Svenskens tränare Joey Gamache blev svårt misshandlad på en gata i New York. 

Otto Wallin gör sig redo för en historisk match. Seger mot tysken Agit Kabayel skulle innebära att Wallin blir den förste svensk att ta hem Europatiteln i tungviktsboxning sedan Anders "Lillen" Eklund lyckades med bedriften för 32 år sedan.

Men nu har matchen blivit uppskjuten – under dramatiska omständigheter. I ett pressmeddelande berättar Wallin att hans tränare Joey Gamache blivit svårt misshandlad på New Yorks gator. 

Wallins tränare misshandlad

– Det var i fredags morse som Joey promenerade med en vän till gymmet då han blev överfallen av en okänd gärningsman och slagen bakifrån och bröt käken på två ställen, säger Wallin i uttalandet. 

– Han opererades i fredagsnatt och förväntas bli helt återställd men nu väntar sex veckors rehab. Därför har vi tagit beslutet att ställa in matchen denna gång.

Otto Wallin.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

”Låter honom bli helt återställd”

Enligt pressmeddelandet har polisen i New York inte lyckats gripa en gärningsman ännu. 

Än så länge finns inget nytt datum utsatt för matchen, som ursprungligen skulle äga rum i februari. 

– Träningen har annars gått väldigt bra i New York och jag hade redan kommit igång bra med sparring och kände mig mer redo för att ta EM-titeln för varje dag som gick, säger Wallin.

– EM-titeln är en stor titel och en titel jag drömt om sedan jag var liten grabb, men med tanke på omständigheterna var det ett lätt beslut att ställa in matchen. Nu är det viktigt att vi låter Joey bli helt återställd, och då kör vi med full fart igen.