Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalboxaren blir Wallins motståndare

Otto Wallin.Foto: AP
Wallins senaste match mot Tyson Fury i Las Vegas i höstas.Foto: EPA
Lucas Browne.
Lucas Browne.

NEW YORK. Tungviktsutmanaren Otto Wallin är klar för nästa storfajt. 

Svensken, som slog igenom i USA efter matchen mot superstjärnan Tyson Fury i höstas, återvänder till Las Vegas i mars för att gå upp mot australiern Lucas Browne – som blev av med WBA-titeln efter att ha åkt fast i ett dopingtest. 

– Jag tror inte han kommer hänga med, för jag känner mig riktigt bra, säger Wallin.

Otto Wallin, 29, från Sundsvall överraskade boxningspubliken i september när han, som stor underdog, gav obesegrade vilden Tyson Fury en tuff match och stod – tvärs emot förhandstipsen – pall alla tolv ronder.

Wallin träffade Fury så hårt att han spräckte ögonbrynet på britten, och svenskens team sa efteråt att matchen borde ha brutits och segern gått till Wallin – om det inte vore för att det var Furys promotor som låg bakom galan. 

Otto Wallins nästa match

Men nu är det klart vad som blir Wallins nästa fajt: 

På en gala den 28 mars, återigen i Las Vegas, ställs han mot skandalboxaren Lucas Browne från Australien.

Browne, 40, var på toppen av sin karriär 2016, när han knockade uzbeken Ruslan Tjagajev – men åkte därefter fast för att ha dopat sig med klenbuterol.

https://www.instagram.com/p/B8FWu1-gfg8/

Browne, som har ett förflutet som dörrvakt hemma i Australien, har gått 31 matcher och vunnit 29, varav 25 på knockout. De två förlusterna har kommit efter comebacken efter dopinghärvan, men i senaste matchen i november slog han lågt rankade John Hopoate.

– Det är en veteran och en kille som alltid kommer vara farlig, säger Wallin och fortsätter:

– Men jag är mycket yngre än honom så jag tror min ungdom, om man säger så, och min snabbhet och hunger kommer vara avgörande och göra att jag vinner. I det här stadiet av båda våra karriärer tycker jag inte han är på min nivå, säger Wallin.

Otto Wallin om matchen mot Tyson Fury: ”Riktigt skönt”

Otto Wallin säger att han han lärde sig mycket av matchen mot Tyson Fury. 

– Det var en grym erfarenhet att möta Fury, att gå tolv ronder mot en av de bästa boxarna i världen. Det är riktigt skönt att ha en sån match i ryggen och vet att man klarade av det, och att jag är på den nivån. 

Matchen i Las Vegas är första delen i ett paket som Wallins team gjort tillsammans med Showtime, ett av de stora tv-bolagen i boxningsvärlden. 

– Det är ju stort att boxas på amerikansk tv igen, och att boxas i Vegas är alltid en dröm, så det känns lika kul den här gången, säger Otto Wallin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.