Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Såg vad tigern hade gjort – gav henne 2,5 miljoner”

Foto: Markson Sparks/REX / Copyright (c) 1996 Shutterstock. No use without
Foto: NEWSCOM / OGUT/STARMAXINC.COM/NEWSCOM/SIPA SIPA USA
Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Dokumentären om ”Tiger King” har blivit en världssuccé på Netflix.

Men att äga tigrar som husdjur är ingenting nytt i USA.

En av de som lockats av de stora kattdjuren är boxningslegendaren Mike Tyson – som nu berättar om när hans tiger en gång attackerade en kvinna efter att hon tagit sig in på hans tomt.

Mike Tyson blev tidernas yngste världsmästare i tungvikt som 20-åring 1986. Under sin karriär vann ”Iron Mike” även flera världsmästartitlar innan han till slut lade handskarna på hyllan 2006.

Men det är inte bara sina sportsliga meriter som gjort Tyson omskriven.

På 90-talet beslutade han sig för att skaffa ett husdjur lika respektingivande som honom själv: en bengalisk tiger.

I en intervju med rapparen Fat Joe får Tyson frågan om det är sant att en av tigrarna rymde och attackerade hans granne, något som Tyson direkt nekar till.

– Nej, nej, nej, Joe, det är inte vad som hände. Någon hoppade över stängslet in till där tigern var och började leka med den. Men tigern kände ju inte den här tjejen, så det var en ren olyckshändelse, säger han enligt The Sun.

– De försökte stämma mig tills de fick reda på att det var hon som hoppat över stängslet från början. Men när jag såg vad tigern hade gjort med hennes hand... Jag hade en hel del pengar på den tiden så jag gav henne 250 000 dollar (cirka 2 490 000 kronor) eller vad det nu var för den var helt sabbad.

Mike Tyson: ”Jag var korkad”

Mike Tyson skaffade senare flera tigrar till och hade dem i totalt 16 år innan han tvingades göra sig av med dem.

Boxningslegendaren är i dag 53 år gammal, och medger nu att han aldrig borde ha haft tigrarna som husdjur till att börja med.

– Jag var korkad på den tiden. Det är helt omöjligt att tämja de här djuren till 100 procent, det går inte. De kan råka döda dig, och även om de inte menar att göra det så kan de råka göra det av misstag.

Han fortsätter:

– De är helt enkelt för starka. Särskilt när man leker med dem och slår på dem, så kan de slå tillbaka och så är du död. Jag älskade dem. Jag brukade sova med dem. Men jag är glad att jag vet bättre nu. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.