Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otto Wallin möter rutinerad amerikan

Foto: AMANDA WESTCOTT / BILDBYRÅN

Proffsboxaren Otto Wallin, 30, kliver in i ringen igen den 20 februari.

Då väntar Dominic Breazeale i Connecticut, USA.

– Han slår hårt och har många knockouter så jag måste vara skärpt hela tiden, säger han till SVT.

Wallin fick sitt stora genombrott mot världsstjärnan Tyson Fury i september 2019.

Sedan dess har Wallin bara gått en match, i augusti förra året. Då slog han Travis Kauffman på teknisk knockout i femte ronden.

Amerikanen Dominic Breazeale blir inte att leka med, trots en viss förmodad ringrost. Breazeale har inte gått en match på nästan två år.

Amerikanen har vunnit 18 matcher på knockout. Enda förlusterna är två titelmatcher.

– Jag är riktigt sugen på att gå match igen. Breazeale är en tuff och bra motståndare som bara har förlorat mot Anthony Joshua och Deontay Wilder, som båda var världsmästare när han mötte dem. Men vi har en bra gameplan så jag känner mig väl förberedd. Jag är i riktigt bra form och har kunnat träna på väldigt bra efter min senaste match i augusti. Det har varit kanon, säger Otto Wallin till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.