Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nikolaj Valujev kallas in i kriget – går med i ryska armén

Världens största boxningsmästare ansluter till den ryska armén.
Foto: ECKEHARD SCHULZ / AP
Nikolaj Valujev tillsammans med brittiska David Haye.
Foto: ECKEHARD SCHULZ / AP

Världens största boxningsmästare ansluter till den ryska armén. 

Nikolaj Valujev, 49, ska i nästa vecka anmäla sig. 

– Jag kommer att åka, säger han. 

Har du någon gång sett Nikolaj Valujev gå en match så minns du honom. Den jättelika ryssen, kallad ”the beast of the east”, mäter 213 centimeter över havet och vägde som mest 149 kilo. 

Han var världsmästare under två perioder i mitten och slutet på 00-talet och är känd som den störste man som någonsin varit världsmästare i boxning. 

Nu ska han gå med i ryska armén. 

– Alla fick ett samtal och jag kommer självklart att åka. Mina kolleger har anslutit till armen, men jag fick kallelsen när jag inte var hemma, så jag måste hem först. Men i nästa vecka ska jag infinna mig, säger han till rysk press enligt RMC Sport. 

Förre Premier Leaguespelaren kallas in till kriget

Tidigare i september meddelade Rysslands president Vladimir Putin att landet skulle mobilisera i sitt krig mot Ukraina och enligt uppgift ska ytterligare 300 000 man kallas in till armén. 

Vilket lett till att flera ryska idrottsmän kallats in. Den mest meriterade är troligtvis Diniyar Bilyaletdinov, fotbollsspelaren som representerade Everton i tre säsonger och spelade semifinal med det ryska landslaget i EM 2008. 

– Diniyar har fått en kallelse. Det är svårt att prata om känslor, han var aldrig i armén men däremot i idrottsarmén för 19 år sedan, säger Rinat Bilyaletdinov enligt statliga R-Sport. 

– Lagen säger att män upp till 35 får kallas in, och han är 37, så det finns lite inkonsekvens där. 

Den ryska olympiska kommitténs ordförande Stanislav Pozdnyakov har tidigare sagt att ”ryska idrottare ska känna stolthet över att strida för ryska trupper”.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.