Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mike Tyson: ”Jag ångrar hela mitt liv”

Mike Tyson: ”Jag ångrar hela mitt liv” Foto: FPA/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Tyson biter Evander Holyfield i örat Foto: SKY SPORTS / E29193AW LK/EPA

Mike Tyson tillhör boxningen mest framgångsrika – och skandalomsusade – profiler. 

Nu erkänner stjärnan att han gärna haft vissa saker i ringen ogjorda, och att han inte alltid uppskattar vem han blivit som person.

– Jag ångrar hela mitt liv, säger Tyson enligt Daily Mail.

Mike Tysons karriär tillhör de främsta någonsin inom tungviktsboxningen. I november 1986 knockade han Trevor Berbick i andra ronden, och blev som 20-åring den yngste tungviktsvärldsmästaren någonsin. 

Knockoutmaskinen från Brooklyn fortsatte att vinna, och ett år senare hade han lagt beslag på bältet i kategorierna WBA, WBC och IBF. Det hade ingen boxare lyckats med tidigare. 

Utöver framgångsrik boxare har Tyson också, för vissa kanske framför allt, varit en skandalomsusad profil. 

1992 dömdes han för våldtäkt och satt tre år i fängelse. Tyson kom tillbaka till boxningen efter att ha avtjänat sitt straff, och stod för flera kontroversiella uppträdanden. 

Mike Tysons bekännelse: ”Ångrar hela mitt liv”

Det mest uppmärksammade var när han bet Evander Holyfield i örat under en fajt om WBA-bältet i Las Vegas 1997. Tyson diskvalificerades från matchen och fördömdes av en hel sport. 

I en intervju med brittiska ITV bad Tyson om ursäkt för hur han stundtals agerat i och utanför ringen. 

– Under hela mitt liv, från att jag var 12 år gammal, har jag lärt mig att slå människor, bryta ner dem och förnedra dem, säger 52-åringen enligt Daily Mail.

Mike Tyson under intervjun Foto: ITV

– Jag var egentligen bara ett osäkert barn. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde, men det kändes bra och folk sa att jag var bra på det. Så det ledde till att jag blev den här tyrannen som inte hade någon självrespekt, och sa bisarra och respektlösa saker till motståndarna. 

Boxningsikonen menar att det finns väldigt mycket som han skulle vilja ha ogjort, när han ser tillbaka på sitt liv. 

– Jag gjorde det fel. Jag ångrar hela mitt liv. Hela mitt liv, mina handlingar, mitt beteende. Väldigt mycket saker jag gjort i mitt liv, speciellt som boxare.