Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikaela Lauréns löfte: ”Jag ska göra kaos...”

Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mikaela Laurén, 43, gör comeback.

Nu är den svenska boxningsprofilen redo för kanadensiskan Marie Eve Dicaire.

– Jag ska göra kaos och låta min högerslägga tala för sig själv, säger hon.

Det var i juli som Mikaela Laurén meddelade det som varit på gång ett tag: Hennes långa och framgångsrika boxningskarriär var över. 

Svenskan gick 36 proffsmatcher och vann 31 av dem – totalt hade hon sex VM-titlar i superweltervikt. 

Men nu gör hon comeback.

Under natten mot söndag, svensk tid, utmanar Laurén kanadensiskan Marie Eve Dicaire i en fajt om IBF-bältet – en organisation där svenskan aldrig varit mästare. Hon klarade fredagens invägning och är mer än redo för sin återkomst.

– Nu ska jag äta upp mig ordentligt och bara njuta. Jag känner mig lugn, ingen press överhuvudtaget. Jag har allt att vinna, säger hon och fortsätter:

– Jag ska göra kaos i Montreal och visa min motståndare att gammal är äldst. Jag ska låta min rutin, glädje att vara tillbaka i ringen och min högerslägga tala för sig själva.

Gör comeback för att bli mamma

43-åringen har tidigare berättat att en av anledningarna bakom comebacken är att hon och maken Peder Södersteen vill bli föräldrar. Fajten kan bidra till parets familjedrömmar, eftersom pengarna kan komma att gå till IVF-behandlingar (provrörsbefruktning).

– Självklart förstår jag att många kommer undra eftersom jag sagt innan att jag ska lägga av. Men jag fick ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Jag åker dit med en avslappnad inställning. Jag har inte alls kunnat ha samma förberedelser som min motståndare men känner därav ingen press. Jag kommer gå in i ringen och köra mitt bästa, så får vi se vart det tar mig. Jag har ju blivit känd för att vara lite spontan och galen. Annars har jag en bra peng att betala för IVF-behandlingar, sa Laurén till SportExpressen i slutet av mars.