Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikaela Laurén blir av med sitt mästarbälte

Mikaela Laurén.
Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
Mikaela Laurén.
Foto: Magnus Jönsson
Mikaela Laurén.
Foto: Ylwa Yngvesson

Den 10 september går svenskmötet mellan Mikaela Laurén och Klara Svensson.

Inför mötet går Laurén ner en viktklass, och WBC har nu bestämt att hon blir av med mästarbältet i sin nuvarande welterviktsklass.

– Det kommer att vara värt det, för jag kommer att vinna den här matchen, säger Mikaela Laurén.

Förberedelserna inför mötet mellan Klara Svensson och Mikaela Laurén är i full gång. Men det står också klart att matchen kostar Laurén titeln i World welterweight Championship, då matchen mot Svensson tvingar henne att gå ner en viktklass.

– Det är jättetråkigt att avsäga sig en världsmästartitel, men om jag inte gör det så kan jag inte få den här chansen. Man kan inte både ha kakan och äta den, och då är jag redo att ge upp det för en ny utmaning, säger Laurén om beskedet.

– Det är så med livet, jag nöjer mig aldrig utan vill alltid hitta nya utmaningar och prova nya saker. Nu vet jag att jag är världsmästare i den här viktklassen, då vill jag bli det i viktklassen under också.

Vinnaren ställs mot norska rivalen

Men beslutet innebär inte bara att Laurén blir av med ett mästarvälte. Det innebär också att hon är fri att utmana regerande världsmästaren Cecilia Braekhus, som blir motståndare för vinnaren i matchen mellan svenskorna.

– Det kommer att vara värt det, för jag kommer att vinna den här matchen. Och sedan kommer jag att få gå matchen mot storstjärnan, Cecilia Braekhus.

En match som Laurén ser väldigt mycket fram emot. Det blir en revansch på förlusten från 2010, då den obesegrade norskan vann på teknisk knockout.

– Den revanschen betyder allt för mig. Det är den största chansen i mitt liv, att få slå Cecilia Braekhus som är boxningsdrottning. Och det är det jag ser framför mig, Norges boxningsdrottning mot Sveriges boxningsdrottning på en fullsatt arena.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.