Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Legendarens familje- tragedi: Dottern död

Se flera av dagens toppnyheter inom sportvärlden.
Barry McGuigan och dottern Nika. Foto: RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK / RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den före detta storboxaren Barry McGuigan har sorg.

McGuigans dotter Nika har avlidit i cancer, 30 år gammal. 

Barry McGuigan är van vid att hantera sorg. När han drog sig tillbaka från proffsboxningen 1987 kom beslutet som en konsekvens av att hans pappa gått bort samma år. 

Då hade McGuigan året dessförinnan förlorat sitt världsmästarbälte i fjädervikt efter att ha blivit besegrad av amerikanen Steve Cruz.

Nu har tragedin återigen slagit till i McGuigans liv. Irländska RTE rapporterar att hans dotter, Nika McGuigan, har avlidit endast 30 år gammal. 

”Stor sorg”

McGuigan-familjen har själva bekräftat nyheten via ett pressuttalande.

”Det är med stor sorg vi kan meddela att vår älskade dotter och syster, Danika 'Nika' McGuigan, har gått bort. Efter en kort men modig kamp emot cancern lämnade Nika oss fridfullt tidigt på tisdagen, omgiven av sin familj”, skriver McGuigan-familjen. 

McGuigan-familjen lägger till att de inte kommer att kommentera saken ytterligare för tillfället.

”Hela familjen är förkrossad och vi önskar nu att bli lämnade i fred under denna tuffa period så att vi kan sörja Nika”, står det i uttalandet. 

”Kommer alltid att älska dig”

Brodern Scott McGuigan, som arbetar som boxningstränare, har dock tagit farväl av sin syster på Instagram. 

”Jag har minnen av dig som jag kommer att värdesätta hela mitt liv och du kommer alltid att leva vidare i anden. Jag är så stolt över dig. Jag kommer alltid att älska dig, min stora lillasyster”, skriver Scott McGuigan. 

https://www.instagram.com/p/B0S_5NXBQiy/

Nika McGuigan var skådespelare med meriter från både film och tv. Hon spelade mot Hollywood-profilerna Eric Bana och Rooney Mara i filmen ”The Secret Scripture” 2017.