Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag boxas för att få barn helt enkelt”

Laurén i SVT:s ”Mästarnas Mästare” Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Mikaela Laurén under karriären Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Mikaela Laurén lade ner sin karriär förra sommaren.

Men i april gör 43-åringen comeback mot kanadensiskan Marie Eve Dicare. 

– Jag boxas för att få barn, säger Laurén. 

Det var i juli som Mikaela Laurén meddelade det som varit på gång ett tag. Hennes långa och framgångsrika boxningskarriär var över. Svenskan gick 36 proffsmatcher och vann 31 av dem – totalt hade hon sex VM-titlar i superweltervikt. 

Månaden innan hade hon besegrat ungerskan Eva Bajic i en sista match i Göteborg, men menade att hon hade kunnat förlänga karriären om hon fått till ett möte med den svenska rivalen Klara Svensson. 

– Vi har förhandlat och allt var i princip klart, men sen begärde hon fantasisummor, sa Laurén. 

Mikaela Laurén Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Mikaela Laurén gör comeback i Kanada

Nu meddelar Laurén att hon gör comeback, inte ens ett år efter att hon avslutat sin proffskarriär. 

Den 13 april ställs Laurén mot kanadensiskan Marie Eve Dicare i Québec, i en fajt om IBF-bältet – en organisation där svenskan aldrig varit mästare.

– Jag fick ett erbjudande om att möta Marie Eve Dicare från Quebec, Kanada. Jag har två veckor på mig att förbereda mig, vilket är otroligt tufft, medan Marie Eve det senaste året gått fyra stycken tio ronders fajter och all träning som hör därtill. Jag har inte gått en match på snart ett år, säger hon i ett pressmeddelande. 

Laurén har tidigare meddelat att hon delvis lade ner karriären för att kunna satsa på familjen. I somras gifte hon sig med maken Peder Södersteen, och har berättat om planerna på att skaffa barn. 

Mikaela och Peder. Foto: JULIA DANSARIE

Mikaela Laurén: Fajten ska finansiera IVF-behandling

Enligt 43-åringen kan den nya fajten bidra till parets familjedrömmar, eftersom betalningen kan komma att gå till IVF-behandlingar (provrörsbefruktning).

– Självklart förstår jag att många kommer undra eftersom jag sagt innan att jag ska lägga av. Men jag fick ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Jag åker dit med en avslappnad inställning. Jag har inte alls kunnat ha samma förberedelser som min motståndare men känner därav ingen press. Jag kommer gå in i ringen och köra mitt bästa, så får vi se vart det tar mig. Jag har ju blivit känd för att vara lite spontan och galen. Annars har jag en bra peng att betala för IVF-behandlingar, säger Laurén. 

För SportExpressen utvecklar Laurén sina tankegångar: 

– Vi har kämpat med att bli gravida sedan vi gifte oss, vilket snart är nio månader sedan. Men utan att lyckas. Sedan fick jag det här erbjudandet för några dagar sedan om att gå den här matchen om en titel som jag aldrig har haft. Och eftersom jag ändå inte är gravid och sannolikt behöver genomgå en IVF-behandling som kostar massa pengar så kändes det här som en möjlighet jag inte vill tacka nej till, säger hon och fortsätter: 

– Så jag gör det av ekonomiska skäl. Förhoppningsvis slår jag två flugor i en smäll, jag vinner matchen och sedan kan jag genomgå IVF för att bli med barn.

Laurén: ”Jag boxas för att få barn”

– Jag boxas för att få barn helt enkelt.

Är du i form för att klara av att gå en match om två veckor?

– Ja, det tycker jag. Men all press kommer också ligga på min motståndare. Jag älskar boxning och jag älskar att träna så jag har ändå hållit i gång hela tiden sedan jag lade av.

Kan det bli fler matcher efter den här?

– Det tvivlar jag på, först vill jag fokusera på att bli gravid. Men man vet aldrig.

Mikaela Laurén har tidigare berättat för SportExpressen om sitt beslut att frysa in ägg, och på så sätt kunna fortsätta med sin boxningskarriär längre.

– Jag vill inte sluta med boxningen på grund av att den biologiska klockan tickar. Därför har jag valt att frysa in ägg, sa Lauren då.

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

LÄS MER: Reportage, långintervjuer och granskningar – besök samlingssidan!