Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Viaplay sänder rivalernas returmatch

Otto Wallin och Tyson Fury möttes i september. Se höjdpunkter från matchen.
Foto: FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTUREGRO / FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTUREGROUP/SHUTTERSTO
Deontay Wilder och Tyson Fury möts 22 februari. Foto: FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTUREGRO / FRANK MICELOTTA/FOX SPORTS/PICTUREGROUP/SHUTTERSTO
Svenske Otto Wallin (till vänster) utmanade Fury i höstas. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Om mindre än en månad väntar jättematchen: returen i tungvikt mellan kontroversielle Tyson Fury och mästaren Deontay Wilder. 

Otto Wallin - som utmanade och sårade Fury i höstas - tror på en stenhård fajt. 

– Det kommer bli väldigt intressant. Fury är den klart bättre boxaren, men Wilder har slagstyrkan, säger han om matchen som kommer att visas exklusivt på Viaplay PPV. 

Duon möttes i december 2018, och det var en match som gick till boxningshistorien. Britten Tyson Fury hade brottats med psykisk ohälsa och personliga problem, fick lämna i från sig sina bälten, men kom tillbaka sommaren 2018, efter att ha bantat omkring 50 kilo, och mötte senare Wilder. Där blev Fury knockad och uträknad, men matchen dömdes ändå som oavgjord, och Wilder behöll WBC-bältet. 

Nu väntar en het returmatch och den 22 februari går Wilder och Fury upp i ringen i MGM Grand, Las Vegas. 

”Han har fler verktyg i sin låda”

Den svenske tungviktsstjärnan Otto Wallin mötte Tyson Fury så sent som i september förra året och utmanade britten rejält. Fury vann på poäng men fick föras till sjukhus efter matchen för att sy ihop ett sårat ögonbryn. 

Wallin har Fury som favorit mot Wilder. 

– Han har fler verktyg i sin låda. Han kan anpassa sig mer efter motståndaren, säger Wallin. 

– Fury har som jag ser det två alternativ att boxas på, antingen som han gjorde i första matchen – att försöka boxa ut Wilder för att om möjligt undvika att bli träffad. Det funkade bra förutom de två nedslagningarna, utan dem hade han vunnit. 

– Eller så försöker Fury boxas som han gjorde mot mig, och använder sin vikt för att förstöra Wilders boxning, böka, stöka och trötta ut honom. Han får inte vara på halvdistans för då är det lätt att åka dit, det räcker med ett enda slag för Wilder. Och i en tolv ronders-match är det rätt stor sannolikhet att man blir träffad någon gång.

– Jag tror Wilder skulle behöva gå mot kroppen mot Fury, som jag gjorde. De borde studera min match mot Fury, vår gameplan funkade riktigt bra. 

Wallin förhandlar - och hoppas på returmatch 

Wallins nästa steg? Jo, Sundsvallsonen är i förhandling med de stora tv-kanalerna i USA om ett flermatchkontrakt, och den första kan bli av i slutet av mars. 

– Jag siktar på en VM-match inom ett år. Förhoppningsvis går jag ett två, tre matcher 2020, och så länge jag vinner dem kan en titelchans dyka upp när som helst.  

– Jag skulle gärna möta Fury igen. Även om jag förlorade så stärktes mina aktier otroligt. Det var som en vinst för mig, säger han. 

Det står klart att matchen mellan Fury och Wilder kommer att sändas på Viaplay PPV, för en kostnad av 499 kronor. 

– Om returmatchen bara blir hälften så dramatisk som den första, så har vi en ny klassiker att se fram emot, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.