Klara Svensson vann fajten mot Laurén

Foto: Stella Pictures/Pelle T Nilsson
Foto: Stella Pictures/Pelle T Nilsson
Foto: Stella Pictures/Pelle T Nilsson

Klara Svensson vann fajten mot Mikaela Laurén.

Efter månader av psykningar och hån gjorde de svenska boxarna upp inför storpublik på Hovet i Stockholm.

Väl där gick underlagstippade Klara Svensson segrandes ur striden.

– Jag är sjukt glad, säger Svensson till Viasat.

Det har varit en av de mest upphaussade boxningsmatcherna i Sverige på väldigt länge.

Klara Svensson och Mikaela Laurén har under en hel vår och sommar psykat, sågat och dissat varandra med alltifrån munhugg till myggsprej och tårta.

I dag samlades de tvåa boxarna - däribland ett flertal kändisar som följde fajten från åskådarplats - på Hovet i Stockholm för att en gång för alla göra upp om vem som ska få möta Norges Cecilia Brækhus i matchen om världsmästartiteln.

Och när det väl kom till kritan var det nederlagstippade Klara Svensson som var starkast och som vann efter ett enhälligt beslut.

– Jag är sjukt glad. Detta var en sån här måstematch. I dag var det en jävligt hård dag så det blev en riktig mental match, säger Svensson till Viasat.

– Så är livet och det får man ta. Man måste våga, om man inte vågar något så kan man aldrig vinna, säger Mikaela Laurén.

Jämnt i inledningen

Laurén inledde starkast och tvingade Svensson upp mot repen två gånger i inledningen av fajten.

Men om den första rundan gick till Laurén så tog Svensson hem den efterföljande. 28-åringen fick in ett par fina träffar på Laurén som dock fick stopp på Svenssons offensiv till slut.

Såväl runda tre som runda fyra och fem var tämligen jämna där båda fick in fina träffar.

Den sjätte rundan blev tröttheten synbar och båda boxarna tog det betydligt lugnare än tidigare.

Tekniskt överlägsen

I den sjunde rundan la Laurén in en högre växel och gick väldigt offensivt mot Svensson med många slag mot 28-åringen som såg ut att bara bli tröttare och tröttare.

Åttonde rundan blev den blodigaste efter att Laurén fått en smäll på sin högra kind. Svensson var tekniskt överlägsen i både den åttonde och den nionde ronden.

I sista ronden svingade Laurén flitigt men fick inte in några klockrena träffar, medan Klara Svensson satsade på att låsa fajten, innan hon fick in flera bra träffar på Laurén och segern var säkrad.

"Hon boxade fantastiskt"

Klara Svensson jublade redan innan domaren hade tillkännagivit matchens utgång, men efter domarens tillkännagivande valde 28-åringen att hylla sin motståndare.

– All eloge och heder åt Mikaela, hon är verkligen en boxare i toppklass, säger hon.

– Nu ska jag verkligen chilla och inte prata med journalister på ett tag tror jag.

Även Mikaela Laurén applåderade sin motståndare och erkände sig besegrad.

– Hon boxade fantastiskt och all eloge till henne och stort grattis. Det var en grym motståndare och om jag ska förlora mot någon så var det Klara.

– Klara var ju grym. Det här var den bästa kvinnliga boxningsfajten någonsin så jag hoppas på att vi bjöd på en riktigt bra show. Även om jag så klart är riktigt besviken på min egen boxning, jag var inte ens trött efter. Min boxning räckte inte till i dag så jag hoppas jag får en chans till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.