Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klara Svensson föll mot Cecilia Braekhus

Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
Foto: / Patrik C Osterberg / IBL
1 / 9

OSLO/STOCKHOLM. Klara Svensson förlorade mot norskan Cecilia Braekhus i fredagens gigantkamp.

Norskan vann på poäng och behåller därmed sina bälten i weltervikt.

– Mentalt är detta det tuffaste jag gått igenom någonsin, säger Cecilia Braekhus.

– Såklart är jag väldigt sur. Men det fanns inte mer att ge, säger Klara Svensson till Viasat.

Uppladdningen blev sämsta tänkbara för Klara Svensson. Bara timmar före fajten mot norskan Cecilia Braekhus åkte Svensson på ett tungt bakslag. Hennes tränare Joey Gamache blev sjuk och missade matchen.

– Jag hade honom på speaker inför matchen medan han spydde, det har varit lite konstigt de senaste dygnen, säger Klara Svensson.

När Gamache tvingades kasta in handduken klev Klara Svenssons ungdomstränare Christer Ekberg, 71 år, in i ringhörnan. Han har följt 29-åringen under hela hennes karriär, men inte tränat henne de senaste sex åren.

– Jag känner mig trygg med Christer, men absolut blev det skillnad. Jag kan inte säga att det fungerade sämre eller bättre, men jag stör mig i match när man har hugg och inte följer upp det, det blir mellanmjölk i stället för att mata systematiskt. Och jag lider lite med Joey för det här var hans match också. Det är detta har vi tränat för, säger Klara Svensson till Viasat.

 

LÄS MER: Norska domen: "Sliten i stycken"

Brakehus vann första ronderna

Cecilia Braekhus öppnade fajten stentufft, och kopplade tidigt greppet om matchen. De första tre ronderna gick till norskan, men Klara Svensson var långtifrån ofarlig. Hon fick in ett par tunga slag och imponerade på Mikaela Lauren:

– Cecilia har vunnit de tre första ronderna, men Klara gör ett otroligt bra jobb och har överraskat, jag tror hon har chockat Cecilia, sa Viasats expert Mikaela Lauren efter de inledande ronderna.

Foto: / Patrik C Osterberg / IBL

Fullsatt i arenan

Cecilia Braekhus som gick upp fyra kilo efter torsdagens invägning hade ett massivt publikstöd i Oslo.

10 000 åskådare såg fajten mellan de nordiska boxningsgiganterna. Och de fick till slut hylla Norges "First lady".

Cecilia Braekhus vann till slut på poäng av en enhällig jury.

Efter matchen vände sig Braekhus till publiken och hyllade deras stöd. Samtidigt vad hon om ursäkt för att hon inte kunde avgöra matchen tidigare.

– Jag beklagar att jag inte kunde göra en knockout, men jag var helt tom efter fjärde rundan, den enda anledningen till att jag kunde kämpa vidare var tack vare er.

Cecilia Braekhus behåller nu de fem bälten som hon satte på spel i matchen mot Klara Svensson.

Klara Svensson hade behövt få till en knockout för att gå segrande ur matchen, men var ordentligt sliten i de avslutande ronderna.

– Jag blev otroligt trött. Det var jobbigt, men hon är en fantastisk boxare, hon har bra nyp i slagen. Jag förtjänade att vara förstautmanare och bjuda på matchen, men synd när det inte räcker till, säger Klara Svensson som ändå var nöjd med sin fajt:

– Jag träffade henne med ett slag som blixtrade till. Jag gav allt jag hade.

 

LÄS MER: Anna Friberg: "Världens bästa genom tiderna var skärrad"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.