Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kläderna kan ha avgjort superfajten: ”Bluffade”

Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ISAAC BREKKEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOM DONOGHUE / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: STEVE MARCUS / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: TOM DONOGHUE / POLARIS POLARIS IMAGES

Deontay Wilder kastade in handduken i superfajten mot Tyson Fury i söndags. 

Men amerikanen tycker inte att han gjorde sig själv rättvisa i mästarmötet i tungvikt och vill få en ny chans i ringen.

– Jag var tvungen att bluffa lite, säger Wilder.

Deontay Wilder, som fördes till sjukhus efter fajten i Las Vegas, säger sig vilja utnyttja den klausul i matchkontraktet som ger honom chans på ett returmöte. Enligt tidningen Sports Illustrated kan en returmatch bli av i slutet av juli.

Wilder säger att han inte kom upp i normal standard eftersom den dräkt han bar vid inmarschen till matchen var för tung. Dräkten, komplett med ansiktsmask, vägde 18 kilo och skulle uppmärksamma Black History Month, då svarta amerikaner uppmärksammar orättvisor.

Wilders dräkt sänkte honom mot Fury

– Han skadade inte mig överhuvudtaget. Sanningen var att min dräkt var alldeles för tung för mig. Redan från matchens inledning hade jag inte kraft i benen. I den tredje ronden var mina ben helt slut, säger Wilder till Yahoo Sports.

– Första gången jag hade möjlighet att sätta på dräkten var kvällen innan, och jag trodde inte att den skulle vara så tung. Men jag ville hylla Black History Month så jag ville att dräkten skulle vara perfekt. Jag antar att jag prioriterade det före allt annat.

I matchen, som hölls tidigt i söndags och gällde WBC-världsmästarbältet i tungvikt, fick Fury ett antal gånger Wilder på fall innan amerikanens hörna i den sjunde ronden valde att kasta in handduken.

– Jag är en krigare och det vet människor om. Jag kunde lätt ha sagt att jag inte hade benen för det. Många har sagt till mig efteråt: ”Det såg ut som att något var fel med dig.” Och något var fel, men när man är inne i ringen måste man bluffa och fejka lite. Jag försökte göra det också, för jag visste att jag inte hade benen som behövdes. Och det var på grund av min dräkt.

Wilder vill ha returfajt efter förlusten

I Tyson Furys hemland Storbritannien talas det dock om en annan kommande motståndare för Fury – landsmannen Anthony Joshua. Dennes promotor Eddie Hearn har redan kallat den matchen för ”den största i boxnings historia” och att båda boxarnas stall skulle vara ”clowner” och ”idioter” om de inte såg till att pugilisterna får mötas i ringen.

– Vi har några hinder kvar om sändningsrättigheter, men inget större. Jag lovar att den matchen blir av, säger Hearn till Sky Sports.

Den matchen lär inte bli verklighet innan Wilders returkamp och Joshuas möte med bulgaren Kubrat Pulev i juni – och bara om de båda britterna vinner sina matcher.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.