Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan mötas igen – 24 år efter bitskandalen

Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: JACK SMITH / AP TT NYHETSBYRÅN

Sist de möttes förlorade en av dem en bit av sitt öra. 

Nu kan ett returmöte mellan Mike Tyson och Evander Holyfield vara på gång. 

– Det kommer bli den största fajten någonsin, säger Holyfield enligt New York Post. 

Mötet mellan Mike Tyson och Evander Holyfield 1997 har förmodligen gjort starkare intryck på boxningspubliken än någon annan fajt. 

Mot slutet tungviktsmötets tredje rond började en ursinnig Holyfield slå mot sitt öra, som blödde kraftigt. Därefter zoomar tv-kamerorna in Mike Tyson, som gjort sig av med sitt munskydd, tagit ett bett av sin motståndares öra och spottat ut det på mattan. 

Tyson diskas, får böta ett mångmiljonbelopp och straffas även med en avstängning – som hävs efter ett år. 

Nu kan en repris av skandalmatchen vara på gång. Åtminstone hoppas Evander Holyfield på det, enligt New York Post

När Mike Tyson i höstas var tillbaka i ringen mot Roy Jones Jr i en välgörenhetsmatch började Holyfield samtidigt göra sig redo för en egen comeback. 

– Mitt team pratar med Mikes, så jag väntar på ett beslut. De kommunicerar just nu, säger Evander Holyfield enligt NY Post.

– Grejen är att jag fortfarande tränar för det här, jag vet att vi kommer få igenom det någon dag och jag är redo för honom. Det går bra. 

Om uppvisningsmatchen blir av skulle den kunna dra in drygt 1,5 miljarder kronor, uppskattar Holyfield. 

– Det kommer bli den största fajten någonsin. Det är den ärliga sanningen. Jag tror att Mike har uppfattat mitt budskap. Han måste ta ett beslut nu och vi ska vara överens.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.