Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Orden avslöjar den sorgliga sanningen”

Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / HANDOUT PHOTO-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

NEW YORK. Ingen blev allvarligt skadad i alla fall...

Mike Tyson, 54, och Roy Jones, 51, bjöd fansen på ett efterlängtat möte tidigt på söndagsmorgonen – och fajten har både sågats och hyllats. 

”Snoop Doggs ord avslöjade den sorgliga sanningen om fajten”, skriver sajten news.com.

Tidigt på söndagsmorgonen var det dags:

Efter en fajt mellan en Youtubeprofil och en gammal basketspelare, Badou Jacks uppvisning, och uppträdanden av bland andra Snoop Dogg i ett folktomt Staples Center i Los Angeles kom han in i ringen igen.

Iron Mike Tyson.

34 år sedan han blev världens yngsta tungviktsvärldsmästare efter segern mot Trevor Berbick och 15 år sedan den inte lika gloriösa avslutningen på proffskarriären mot Kevin McBride steg 54-årige Tyson in i ringen.

I sina klassiska svarta shorts och strumplösa skor – med med svart t-tröja och ansiktsmask – gick han upp för att möta Roy Jones Jr vid sextiden på söndagsmorgonen. 

Roy Jones, 51, gick matcher ända till 2018, men Tyson har tränat stenhårt och säger att han har tappat nästan 50 kilo i vikt.

Boxarna fick ha större handskar än i vanliga proffsmatcher, och de åtta ronderna var bara två minuter – allt för att minska skaderisken. 

Roy Jones hyllade Kobe Bryant med lilagula handskar med siffrorna 24 och 8 på. 

De båda 50-plussarna kom ut och satsade direkt, men trots att de tränat hårt var orken inte vad den brukade vara. 

”Avslöjar den sorgliga sanningen”

Rapparen Snoop Dogg som alltså uppträdde före fajten – inkallad i sista stund efter att Lil Wayne uteblev – satt med och kommenterade.

– Det är som två av mina farbröder som slåss på ett grillparty, sa Snoop Dogg tidigt i matchen. 

Nu menar Tyson Otto, reporter på australiska news.com, att Los Angeles-rapparens ord summerade fajtens nivå på ett bra sätt. 

”De avslöjar den sorgliga sanningen om fajten. Underhållande, fängslande. Men också otroligt konstig och sorglig”, skriver Otto

Flera experter håller med om att fajten var i nivå med just ett släktbråk på en grillfest, men den tidigare tungviktsmästaren George Foreman är av en annan åsikt. 

”Bästa uppvisningsmatchen någonsin”, skriver Foreman på Twitter.  

Mike Tyson: ”Det här är humanitärt jobb”

Matchen var samtidigt den boxningsmatch som sålt flest pay-per-view-biljetter i förväg, så intresset var det i alla fall inget fel på.  

– 54 och 51 år gamla. Man får lyfta på hatten. Jag älskar att de satsade hela vägen, säger boxaren Israel Adesanya som var med och expertkommenterade. 

Tyson attackerade mer och Jones höll fast mer. Efteråt dömde domarna – oavgjort.

– Jag tycker jag vann, men jag är okej med en oavgjort, säger Tyson efter matchen. 

– Han är så stark. Allt han skickar på en gör ont. Jag får vara okej med det. Men kroppsslagen är det som tröttar ut en, säger Jones.  

– Du tog det. Jag respekterar det! Vi måste göra det här igen! säger Tyson. 

Experternas sågning: ”Absurt”

Bland boxningsexperterna himlades det med ögonen åt resultatet. 

Tidigare ESPN-skribenten Dan Rafael kallade det ”absurt” och domaren Vinny Paz siffror – som gav segern till Jones – för ”rent vansinne”.

https://twitter.com/DanRafael1/status/1332921285362544641

Yahoo Sports Kevin Iole twittrade: ”Inte säker på vad Vinny Paz håller på med i poängräkningen” och senare ”Galet – Mike vann fajten”. 

Vinny Paz är gammal boxare och mötte själv Roy Jones Jr på 90-talet (och förlorade).

Sports Illustrateds Chris Mannix skriver att det är löjligt med en oavgjord match, men den som bettar på en uppvisningsmatch mellan två 50-plussare med de här domarna, då är man en dåre. 

https://twitter.com/SIChrisMannix/status/1332921374726361088?s=20

Tyson fick också frågan av intervjuaren Jim Gray om han skulle vilja göra om det när om det inte skulle vara uppvisning – utan riktig match. 

– Nej. Det här är större än fighting, det här är humanitärt jobb, det är större än boxning! 

Tyson har sagt att han ska skänka pengarna han får för matchen till välgörenhet. Före matchen förekom uppgifter om att Tyson skulle få tio miljoner dollar för matchen – 90 miljoner kronor.
◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.