Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens dotter hittad död – polisen utreder

Foto: LAURA RAUCH / AP
Foto: ROGER ASKEW/REX/SHUTTERSTOCK / ROGER ASKEW/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

George Foreman har drabbats av en familjetragedi.

Ikonens dotter Freeda har hittats död, endast 42 år gammal. 

George Foreman är en av boxningshistoriens allra största. Han tog världsmästartiteln i tungvikt genom att knocka regerande mästaren Joe Frazier sex gånger om, och var därefter inblandad i sportens kanske mest legendariska match någonsin: ”The Rumble in Jungle”, hans åtta matcher långa uppgörelse med Muhammad Ali i dåvarande Zaire.

Foreman lyckades bli tungviktsmästare en gång till när han 45 år gammal chockade världen genom att knocka den 18 år yngre mästaren Michael Moorer. 

George Foremans dotter död

Nu har Foreman och hela hans familj försatts i akut sorg. Legendarens dotter Freeda Foreman har hittats död i hemmet av en familjemedlem, rapporterar amerikanska sajten TMZ. Än så länge finns ingen klarlagd dödsorsak, men polisen misstänker inte brott. Freeman-familjen har inte gjort något officiellt uttalande ännu. Foreman har dock twittrat ett meddelande där han inte explicit nämner något om dottern.

Mästarens ord

”Himlen har skänkt så många underverk: för många för jag att jag ska ifrågasätta en eller flera saker som hänt i mitt liv”, skriver Foreman.  

Freeda Foreman var själv före detta proffsboxare. Hon vann fem av sex matcher, men avslutade den aktiva karriären för att arbeta som promotor. Hon påstod själv att pappa George betalade henne för att sluta boxas, eftersom han var orolig för hennes hälsa. 

George Foreman har sammanlagt tolv barn: sju döttrar och fem söner, som alla heter George junior.