Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hon lekte storsint – vad är det hon måste bevisa?”

Cecilia Braekhus.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Cecilia Braekhus gick obesegrad genom 36 raka matcher, sedan kom den första förlusten i boxningsringen. 

Många trodde då att den suveräna norskans karriär var över.

Men nu har 39-åringen klart med en ny titelmatch – och möts av kritik. 

– Hon lekte storsint i någon vecka. Vad är det hon måste bevisa?, säger den svenska boxningsstjärnan Klara Svensson. 

Den 20 januari 2007 vann Cecilia Braekhus sin första proffsmatch boxare. Där efter gick norskan obesegrad genom ytterligare 35 titelmatcher. 

På vägen har hon bland annat besegrat de båda svenskorna Klara Svensson och Mikaela Laurén. 

Men i augusti förra året, i Braekhus 37:e proffsmatch, bröts den 13 år långa segersviten. 

Vid en gala i Tulsa i USA fick norskan se sig besegrad på poäng av hemmaboxaren Jessica McCaskill.

Många trodde då att Cecilia Braekhus boxningskarriär var över, men nu har norskan klart med en ny titelmatch.

”Tänker på henne när jag vaknar”

Den 13 mars kommer Cecila Braekhus ha möjlighet att vinna tillbaka sin titel när hon går upp i ett returmöte mot McCaskill på en gala i Dallas, USA. 

– Jag är supermotiverad. Allt handlar om att ta tillbaka mina bälten. Jessica McCaskill är den första jag tänker på när jag vaknar och den sista jag tänker på när jag går och lägger mig. Jag måste bevisa att jag är bäst, säger Braekhus i ett pressmeddelande.

”Hon lekte storsint”

Den före detta svenska boxningsstjärnan Klara Svensson, som mötte Braekhus 2017 och fick stryk, ställer sig dock frågande till norskans comeback i boxsningsringen. 

– Det lät som Braekhus skulle lägga av efter nederlaget mot McCaskill. Hon var väldigt mån om att tacka för sig och leka storsint. Men det gick väl över efter någon vecka. Och nu är det väl viktigt för henne att få bort den där plumpen i protokollet, säger Svensson och fortsätter. 

– Jag kan i och för sig köpa efter att hon efter en så lång karriär vill avsluta på topp med en seger. Jag kände väl likadant. 

Tror du att Braekhus har en chans att vinna returmötet?

– Ja, jag tror att hon har en stor chans. Men jag tror inte på den teknik hon hade senaste mot McCaskill som inte var lika teknisk, inte lika bra på fötter som tidigare. Jag tyckte då att Braekhus hade gett upp lite av det som varit hennes styrka. Men skulle hon gå tillbaka till distansboxning och att boxas smart så tror jag inte att McCaskills har en chans. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.