Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tvingas böta 20 000 kronor för skandalkyssen

Kubrat Pulev.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/REVIERFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Kyssen i fråga.
Foto: TAYDUCLAM / WITTERS BILDBYRÅN

Kubrat Pulev skapade skandal när han kysste en reporter efter en match.

Nu tvingas stjärnan böta ungefär 20 000 kronor, rapporterar Reuters. 

Kubrat Pulev hade precis knockat Bogdan Dinu och klättrat uppåt på tungviktsboxningens utmanarrankning. Då blev han intervjuad av Jennifer Ravalo, reporter på Vegas Sports Daily, som ställde frågan om Pulev förtjänar att möta brittiske storboxaren Tyson Fury. Pulev svarade ”ja”, tryckte sig mot Ravalo och gav henne en kyss. 

Pulev får böter efter kyssen

https://twitter.com/BoxingNbt/status/1109932458584100864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1109932458584100864&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Fboxning%2Fdet-ar-varldens-mest-omdiskuterade-kyss%2F

Ravalo skrattade först till, men beskrev senare Pulevs agerande som ”pinsamt och konstigt” i ett inlägg på Twitter. Några dagar senare drog hon i gång en rättslig process mot Pulev, uppbackad av kändisadvokaten Gloria Allred. 

– Jag gav varken uppmuntran eller godkännande till att Pulev skulle ta tag i mitt ansikte, kyssa mig eller ta ett grepp om min rumpa. Ingen kvinna borde bli behandlad på det här sättet. Han hade ingen rätt att kyssa mig, sa Ravalo.

Nu har Kaliforniens idrottskommission sagt sitt i frågan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Pulev har blivit avstängd från boxningsringen på obestämd tid, men han har fått en möjlig utväg. Om han betalar en bot på ungefär 20 000 svenska kronor och går en kurs i hur man undviker sexuellt ofredande, så kommer avstängingen att hävas.

”Jag ville inte”

Ravalo vittnade under rättegången. Enligt Reuters grät hon öppet när hon redogjorde för hur hon upplevt situationen. 

– Jag ville inte att han skulle kyssa mig, säger Ravalo. 

Pulevs advokater argumenterade för att boxningsstjärnan var uppspelt efter sin match och att Ravalo inte protesterade direkt efter att kyssen hade ägt rum. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.