Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han avslöjar sanningen – efter ”tidernas skräll”

Se höjdpunkter från Joshuas returmöte med Ruiz
Joshua knockad till marken i första mötet med RuizFoto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Joshua jublar efter att ha tagit tillbaka titelnFoto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN

Anthony Joshua tog tillbaka tungviktstiteln i returmötet med Andy Ruiz. 

Nu berättar britten för första gången om problemen inför den överraskande förlusten i juni. 

– Jag visste inte vad som var fel med mig, säger Joshua till BBC. 

Det beskrevs som den största skrällen någonsin inom boxningen. Mexikanen Andy Ruiz besegrade superstjärnan Anthony Joshua i fajten om tungviktstiteln i juni tidigare i år, efter att britten knockats till golvet fyra gånger och domaren avbrutit matchen. 

– All respekt till Andy. Han är en bra fajter, sa Joshua då. 

Skrällförlusten fick experter att spekulera i om Joshua drabbats av någon sjukdom kort före matchen. Vissa spekulerade i att han genomförde matchen med en hjärnskakning som han ådragit sig under sparring. 

Nu erkänner britten för första gången att han faktiskt tampades med vissa hälsoproblem inför titelfajten i Madison Square Garden. 

– Jag hade några problem med hälsan som pågått under en lång tid. Jag visste inte vad som var fel med mig, jag kände mig så trött och helt tom, säger Anthony Joshua till BBC

– I omklädningsrummet inför matchen sänkte jag ner mitt huvud i en hink med is och tänkte: Varför är jag så trött? 

Opererades efter problemen

Joshua säger att läkarna hittade orsaken till hans problem inför det första mötet med Ruiz, och att han genomgått en operation för att åtgärda saken. Han vill dock inte avslöja ytterligare detaljer om vad hans tidigare hälsobesvär handlat om. 

Huruvida operationen var till hjälp eller inte så gick det att konstatera att Joshua var tillbaka i gammalt slag under lördagens returmatch mot Andy Ruiz – som han efter en uppvisning tog hem på poäng. 

Se höjdpunkter från returmötet i spelaren högst upp i artikeln.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.