Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅNFoto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅNFoto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅNFoto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Björn Lindgren /Tt Nyhetsbyrån / TT NYHETSBYRÅN

"Gäddan" knockad i den första ronden

Publicerad

MALMÖ. Det var tänk som en klang och jubelafton för Malmös tungviktare Adrian ”Gäddan” Granat, 25 när han för första gången skulle visa upp sig som proffs på hemmaplan.

Men den väntande segern över tysken Alexander Dimtrenko uteblev och efter 14 raka vinster tog det tvärstoppstopp. Gäddan räknades ut två minuter och sju sekunder in på den första ronden.

– Nu får jag tänka över hur jag ska ha det framöver, naturligtvis. Det här ingick inte i mina planer precis, förklarar Gäddan efter den smärtsamma förlusten.

Tungviktsvärlden är stor.

Det fick Gäddan erfara i natten match i Rumble in Malmö.

Tysken Alexander Dimitrenko kom till Baltiska Hallen med en imponerande meritlista (39 vinster på 42 matcher). Två av förlusterna har kommit i titelmatcher.

En seger över Dimitrenko skulle öppna dörren för de stora matcherna.

"Minns inte så mycket av det hela"

Det fanns också förhoppningar om att Gäddan skulle hugga den 15:e segern.

Så blev det inte.

Gäddan sänkte sin vänster och Dimitrenkos höger exploderade mitt i ansiktet på svensken. Tid: 1 min ut och 40 sekunder.

Gäddan for i canvasen. Han reste sig på darriga ben och glasartad blick. Men 20 sekunder senare blev Gäddan ånyo hårt träffad och matchen var över.

Ett grymt slut för Gäddan som hade spetsat in sig på en minnesvärd afton.

– Jag tyckte jag kom bra in i matchen. Men så fick han in den där högern och sen var det kört. Jag blev skakad. Ja, jag minns inte så mycket av det hela.

– Jag trodde verkligen jag skulle ta Dimitrenko, men när jag nu inte lyckades göra det får jag ta mig en fundering på framtiden, säger Gäddan.

Nu kan han glömma Joshua, Klytjko och de andra bjässarna.

Nu blir det i stället till börja om från start igen. Frågan är hur Gäddan tar den här smällen.

Fornling: "Var hänsynslös i kväll"

Svenskaftonen i Baltiska Hallen började annars bra med vinster för Patricia Berghult och Simon Henriksson. Patricia besegrade polskan Karina Kopinska med 2-1 och matchen var också jämn. För Simon Henriksson blev det en klar poängseger över Mateusz Krajerwski efter stundtals bländande boxning.

Sven Fornling, lätt tungviktare från Malmö hade lovat fyrverkeri mot Arijan Sherifi i en match som gällde IBF:s baltiska titel och så blev det också. Det gav och togs från båda håll. Fornling gjorde en fantastisk viljeinsats, den grymmaste jag sett av en svensk fighter på många herrans år. Sven vann på poäng och fick ta emot mästarbältet av ingen mindre än hockeykungen Percy Nilsson.

– Jag var hänsynslös i kväll. Jag ville verkligen vinna, sa Sven efter matchen, trött, blodig men oerhört  glad.

Det här var hans viktigaste seger i proffskarriären där han nu har 12-1). Tysken fick i Baltiska Hallen inregistrera sin första förlust på 12 matcher.

De cirka 2000 åskådare fick se en späckad boxningsmeny. När huvudmatchen var över hade klockan hunnit bli 01.00. Arrangören, tyska ECB, spräckte programmet rejält.

Men tanke på hur Gäddans match slutade var det en minst sagt avslagen stämning i Baltiskan i natt.

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag