Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida Wallberg gravid – väntar sitt tredje barn

Frida Wallberg, 35, är gravid. Foto: ANNA HÅLLAMS
Frida Wallberg lider fortfarande av sviterna efter hjärnblödningen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Frida Wallberg, 35, är gravid. 

Den före detta proffsboxaren väntar sitt tredje barn.

– Jag är väldigt glad att jag kan bli gravid och orkar vara mamma, säger Wallberg som skadade sig svårt i samband med en match för fem år sedan.

I juni är det fem år sedan Frida Wallberg skadade sig svårt. Det var den 14 juni 2013 som Wallberg skulle försvara sin WBC-titel mot Diana Prazak i Stockholm men knockades och drabbades av en hjärnblödning som var nära att kosta henne livet.

Efter det väntade år av rehabilitering. Wallberg fick lära sig att gå, äta, prata på nytt efter den svåra huvudskadan. 

I dag lever hon vad hon kallar "ett normalt liv", och det tillsammans med sambon Emil Jönsson, parets gemensamma dotter, Luna, och Wallbergs dotter från ett tidigare förhållande, Nellie. 

Och nu väntar familjen tillökning. 

– Jag är gravid med en pojke och om allt går som det ska föds han i september, säger Wallberg och fortsätter. 

– Vi är väldigt glada och jag är oerhört tacksam att min kropp har återhämtat sig så pass mycket att jag kan bli gravid och klarar av att vara mamma. 

 

Knocken och vägen tillbaka

14 JUNI 2013 – FÅR HJÄRNBLÖDNING

Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel i Stockholm men i den åttonde ronden knockades hon av australiskan Diana Prazak. Wallberg fördes till Karolinska universitetssjukhuset där hon opererades akut för hjärnblödning.

2 MARS 2014 – ÅKER VASALOPPET

Efter hjärnblödningen väntade en tuff rehabilitering. Gå, prata, äta. Allt fick Wallberg lära sig på nytt men viljan och envisheten var enorm. I mars lyckades hon med den imponerande utmaningen, att köra och ta sig i mål i Vasaloppet.

22 SEPTEMBER 2014 – FÅR ETT BAKSLAG

Wallberg drabbades av extrem huvudvärk och illamående och fördes med ambulans till Linköpings universitetssjukhus där hon hjärnröntgades. Proverna visade dock inte på någon ny blödning och Wallberg fick lämna sjukhuset efter några dagar.

5 AUGUSTI 2015 - TILLBAKA I RINGEN

Drygt två år efter skadan tar Frida Wallberg för första gången på sig boxhandskarna igen och kliver in i ringen. Syftet är inte en tävlingscomeback utan att känna välbefinnande. "Jag får ett enormt lyckorus av att boxas igen." 

"Kommer aldrig gå match igen"

Frida Wallberg har aldrig gjort comeback i tävlingssammanhang efter skadan för fem år sedan. 

– Jag saknar att tävla oerhört mycket, att ha ett mål och kämpa för det, säger Wallberg som dock fortfarande tränar en del boxning. 

– Det är väldigt roligt men jag kommer aldrig att gå en match igen. Det är inte värt det, jag skulle aldrig riskera att det hände något igen. 

LÄS MER: "Mådde så dåligt att jag inte ville leva" 

Lider av hjärntrötthet

Sviterna av hjärnskadan gör sig fortfarande påminda för Frida Wallberg. 

– Jag har fortfarande bra och dåliga dagar. De dåliga dagarna är tuffa. Då är jag hjärntrött som läkarna kallar det och det är något jag alltid kommer att få leva med. Det gäller att lära sig att hantera det helt enkelt, säger Wallberg. 

Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare

NAMN: Frida Wallberg.

ÅLDER: 35 år.

BOR: Halmstad och Åtvidaberg.

FAMILJ: Sambon Emil Jönsson, döttrarna Nellie och Luna. Pappa, mamma, bror, syster.

BOXNINGSKARRIÄR: Är Sveriges mest framgångsrika kvinnliga boxare genom tiderna. Som amatör vann hon 48 av 53 matcher (6 SM-guld, 4 NM-guld, 1 EM-guld, 1 VM-guld). 2004 blev Frida Wallberg proffs.

I november 2010 besegrade Wallberg den kanadensiska boxaren Olivia "Rovdjuret" Gerula, vilket innebar att hon övertog WBC-bältet.

Senare besegrades Gerula ännu en gång i en returmatch om WBC-bältet i september 2011.

I april 2012 försvarade Wallberg WBC-bältet återigen, denna gång i en match mot amanda Serrano i Linköping.

Den 14 juni 2013 skulle Frida Wallberg på nytt försvara sin titel men australiensiksna Diana Prazak vann matchen i Stockholm på knockout. Wallberg drabbades av en hjärnblödning och opererades akut på Karolinska universitetssjukhuset efterföljande natt. Tiden efter det har varit en lång och tuff rehab.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.