Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk skräll i natt: ”Jag kan börja gråta”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Sverige har fått en ny världsmästare i boxning. 

Sven Fornling, 30, vann mot titelförsvararen Karo Murat i Hamburg och tog hem IBO-bältet i lätt tungvikt.

– Jag kan börja gråta. Det är overkligt, säger Fornling till Aftonbladet

– Jag saknar ord. Det är helt otroligt av Sven, säger Adrian ”Gäddan” Granat.

Sven Fornling hade förberett sig för sitt livs match.

Och vilken match det blev. Den svenske 30-åringen utmanade den regerande världsmästaren Karo Murat, på dennes hemmaplan i Hamburg.

I potten: IBO-bältet i lätt tungvikt.

Fornling öppnade matchen starkt och fick relativt omgående på en fin träff. I den andra ronden svängde det åt motsatt håll.

Svensken visade på en extrem mental styrka då den tyske världsmästaren fick in träff på träff. Att Murat gick för en tidig knockout var uppenbart och Fornling åkte på rejält med stryk.

Sven Fornling världsmästare i lätt tungvikt

Men han lyckades hålla sig på benen ronden ut.

– Det var en riktig kris. Att han tog sig igenom det där, han visade upp en vilja av världsklass. Murat är en maskin och var nära flera gånger, säger boxaren Adrian ”Gäddan” Granat i Aftonbladets sändning.

Men Sven Fornling reste sig och de resterande ronderna blev jämna historier. När den tolfte och sista ronden var över sträckte svensken upp armarna i luften i en triumferande gest. 

Men än var ingenting avgjort.

Men domarna var överens. En enhällig trio (116-109, 115-110 och 115-110) tilldömde Sven Fornling segern, som därmed tar över IBO-bältet i lätt tungvikt.

– Alla i teamet sa ”hundra procent”. Men jag vågade inte tro först. Det är så overkligt, jag kan börja gråta, säger Fornling till Aftonbladet. 

Nu drömmer teamet kring Sven Fornling om en ny drömmatch – mot den svenske superstjärnan Badou Jack.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.