Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Har inte berättat för sin son att pappan är död

Foto: MIKHAIL KIREEV / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Maxim Dadasjevs död skakade om boxningsvärlden.

Men hans treårige son Daniel tror fortfarande att hans pappa lever. 

– Jag vet inte hur jag ska berätta det, säger änkan Elizaveta Apusjkina till ryska Komsomolskaya Pravda. 

Maxim Dadasjevs första förlust i karriären blev också hans sista. Dadasjevs match mot puertoricanen Subriel Matias den 19 juli slutade i att han föll i koma. 

En kraftig blödning hade uppstått under ryssens skallben och några dagar senare avled han av sina skador. 

Dadasjev lämnade efter sig änkan Elizaveta Apusjkina och parets tvååriga son Daniel. De fanns båda på plats vid 28-åringens dödsbädd på sjukhuset i Washington.

Maxim Dadasjev dog i ringen

– Det var kanske fel av mig, för mitt barn borde inte ha tvingats se det där. Maxim låg där med dropp. Det var 30 till 40 droppåsar. Hela rummet var fyllt med tuber, apparater och cylindrar. Och vårt barn såg allt. Det var väldigt tufft för honom. Min son tog Maxs hand när han var i koma och vädjade: ”Pappa, snälla, öppna ögonen”, säger Apusjkina till ryska Komsomolskaya Pravda. 

Apusjkina har än så länge hållit Daniel borta från den tragiska sanningen om Dadasjev. 

– Han vet fortfarande inte att Maxim är död. I morse när jag tog honom till förskolan frågade han: ”Kommer vi att flyga till pappa i USA?”. Jag sa: ”Pappa är sjuk.” Han svarade: ”Pappa kommer att må bättre, och sedan flyger vi?”. Jag sa: ”Ja, vi ska flyga dit”. Jag vet inte hur jag ska berätta det. Jag vet inte var jag ska hitta modet. Hur ska jag kunna säga det här till en pojke som snart är tre utan att förstöra honom?, säger hon.