Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Skoglund akut till sjukhus

Erik Skoglund.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Erik Skoglund under en match mot Timy Shala 2016.
Foto: KGZ FOGELSTEDT / BILDBYRÅN

Svenska boxningsstjärnan Erik Skoglund fördes under fredagskvällen akut till sjukhus i ambulans efter ett träningspass. 

Enligt Sörmlands Nyheter inträffade någonting oväntat i pauser mellan sparring.

– Vi väntar på en uppdatering från Eriks familj, säger Skoglunds PR-kontakt, Edward Roff. 

Erik Skoglund gick i höstas sitt livs boxningsmatch när han mötte Callum Smith i Liverpool. En match som han förlorade efter att domarna i Liverpool fått säga sitt. Den 17 december skulle han få revansch i O2 Arena, i London, mot Rocky Fielding. Men den matchen ställdes in.

Men de senaste nyheterna om Erik Skoglund har inte handlat om hans proffskarriär. Under fredagen kom ett oroande besked från ett träningspass i hemstaden Nyköping.

Efter ett sparringpass fördes Skoglund akut med ambulans till Nyköpings lasarett, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Erik Skoglund fördes akut till sjukhus

Enligt Sörmlands Nyheter inträffade någonting i en rondpaus. Tidningen skriver att teamet Sauerland har upprättat en kontakt med Skoglund familj för att skaffa sig en bild av situationen.

Skoglunds PR-kontakt Edward Roff säger till SportExpressen:

– Vi kan knappt säga någonting alls i nuläget. Jag har inte mer information än att han efter träning, en sparringsession, fördes till sjukhus. Stallchefen (Nisse Sauerland) är i kontakt med Eriks familj och väntar på en uppdatering från dem. Innan dess kan vi inte kommentera saken eller spekulera i vad som har hänt.

Sauerlands ord om Skoglund

Aftonbladet har varit i kontakt med Skoglunds stallchef Nisse Sauerland, som inte heller han kan lämna någon mer information. 

– Jag vet inte hur allvarligt det är. Jag vet verkligen inte vad som har hänt så jag har egentligen inga kommentarer än, säger Nisse Sauerland till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.