Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är världens mest omdiskuterade kyss”

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/NPH IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: DANIEL BOCKWOLDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Boxningsvärlden har de senaste dagarna hamnat i en hätsk debatt om tungviktstjärnans Kubrat Pulev agerande gentemot reportern Jennifer Ravalo.

Var det en oskyldig kyss vänner emellan – eller sexuellt ofredande? 

”Det är världens mest omdiskuterade kyss”, skriver Pulev själv på Twitter.  

”Alla män som tycker att det är okej att bete sig så här, läs på”, skriver boxningsreportern Chris Lloyd. 

Kubrat Pulevs knockout-seger mot Bogdan Dinu innebär att han kommer allt närmare en ny titelfajt. Pulev fick chansen redan 2014 – men blev då knockad i fjärde ronden av dåvarande mästaren Wladimir Klitschko. Men det Pulev gjorde efter matchen mot Dinu har i viss mån överskuggat hans insats i ringen. 

Pulevs kyss väcker ilska

37-åringen blev intervjuad av Jennifer Ravalo, reporter på Vegas Sports Daily. Hon ställde frågan om Pulev förtjänar att möta brittiske storboxaren Tyson Fury och fick ett snabbt ”Ja” som svar. Därefter tryckte sig Pulev mot Ravalo och gav henne en kyss, för att sedan gå därifrån. 

Ravalo skrattade till efter kyssen, men beskrev senare Pulevs agerande som ”pinsamt och konstigt” i ett inlägg på Twitter. 

https://twitter.com/BoxingNbt/status/1109932458584100864

”Det är sexuellt ofredande”

Boxningsreportern Chris Lloyd menar att Pulev helt klart gick över gränsen.

”Det här är inte att bete sig som en alfahanne, det här är sexuellt ofredande. Hon agerar som kvinnor gör när de är rädda för män, de försöker lugna ner situationen. Alla män som tycker att det är okej att bete sig så här, läs på. Det är aldrig okej. Någonsin”, skriver Lloyd. 

Pulev kände sig senare manad att göra ett skriftligt uttalande om kyssen. 

”Reportern Jenny är faktiskt en vän till mig, och efter intervjun var jag så glad att jag gav henne en kyss. Senare samma kväll var hon med mig och mina kompisar och firade. Som man kan se på videon så skrattade vi åt det hela och tackade varandra. Det finns inget mer att säga”, skriver bulgaren.