”Det är tufft när man inte träffat mamma på två år”

Foto: AMANDA WESTCOTT / BILDBYRÅN
Wallin under presskonferensen.
Dillian Whyte.
Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallins mamma Lena Eriksson, när hon var i Las Vegas inför Wallin–Fury-matchen 2019.
Foto: Johan Eriksson

SEATTLE. Otto Wallin går ut och kräver svar från Dillian Whyte efter skadebeskedet och det inställda tungviktsstormötet i London.

– Jag vet inte om han är skadad eller inte, vi har inte fått några bevis. Vi vill få reda på det där, säger Wallin. 

Svenska tungviktsboxaren Otto Wallin blev av med sin efterlängtade match mot Dillian Whyte i London efter att det kommit uppgifter om att Whyte skadat sig i axeln. 

– Jag hade packat och var på väg till flyget och när jag fick ett mejl från min manager att jag inte skulle åka, säger han på en digital presskonferens under fredagen.

– Jag vet inte om han är skadad eller inte, vi har inte fått några bevis. Vi vill få reda på det där, det har inte kommit nånting från dem. Vi vill ha besked och sen få ett nytt datum, säger Wallin. 

Han säger att han hoppas på ett datum i början av nästa år nu. 

Det som stod på spel för Wallin mot Whyte var möjligheten att få gå en titelmatch för WBC-bältet i tungvikt, mot Tyson Fury. 

Misstankarna gjorde gällande att Whyte skulle han fejkat skadan för att slippa Wallinmatchen, för att inte riskera att missa Furyutmaningen. 

– Otto är ingen robot; han är ingen slav, han har mänskliga rättigheter. När beskedet kom att vinnaren här ska få möta Fury, då ska man hålla det, säger promotorn Dmitry Salita under presskonferensen.

Salita säger att man har hört av sig till WBC för att med hjälp av dem pressa på för att få fram ett ny datum för matchen. 

– Det är väldigt viktigt att rätt beslut kommer, att vinnaren mellan Wallin och Whyte möter Fury. Om inte Otto får chansen tar det här sporten tillbaka flera år, det här är större än den enskilda matchen, säger Salita.

Wallin säger att han spendera uppåt över 150 000 kronor på träningslägret inför matchen.

– Vi har kanske lagt 15 000–20 000 dollar på campen, och lagt ner all den här tiden. Det en så himla stor besvikelse. 

– Men inte bara det. Jag har inte träffat min familj på två år, jag har jag stannat kvar här för att förbereda mig för den när matchen. Det är tufft när man inte träffat mamma på två år. 

Höjdpunkter från Wallin-Fury

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.