Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christian dog veckan efter smällen i ringen

För drygt en vecka sedan knockades den italienske boxaren Christian Daghio, 49, i en boxningsmatch. Nu kommer beskedet att Daghio gått bort till följd av sina skador.
– Ringen var hans liv och han dog som en mästare, säger hans bror enligt Daily Mail.  

Det var förra veckan som Christian Daghio, 49, gick sin titelmatch om det vakanta WBC- bältet i asiatisk boxning mot Don Pareuang i Bangkok. 

Daghio fick först motta en hård smäll – och blev groggy men reste sig upp. Men kort därpå kom andra smällen och han blev liggande. 

Matchen avbröts och domaren tillkallade snabbt sjukvård. I en veckas tid låd den 49-åringa boxaren i koma men hans liv gick inte att rädda. 

”Ringen var hans liv”

Det var inte förrän Daghio anlände till sjukhuset som man förstod att han fått kraftigare hjärnskador än vad man kunnat ana. 

Trots den tragiska utgången i titelmatchen menar Christian Daghios bror Fabrizio, enligt Daily Mail att den italienske boxaren var där han trivdes som bäst.

– Han dog precis som han ville. Jag känner ingen ånger, för det var så här han var. 

Italienaren gjorde sin proffsdebut 1993 och flyttade till Thailand när han va 21 år gammal. Där drev han ett gym och hade planer på att fortsätta sin aktiva karriär länge. 

– Han ville boxas tills att han var 80. Ringen var hans liv och han dog som en mästare, berättar brodern. 

”Med djup sorg och tungt hjärta...”

Daghio var majoriteten av karriären Muay Thai-boxare och gick 189 matcher som och vann 145 av dem och kammade hem flertalet titlar under sin karriär. 

WBC presidenten Mauricio Sulaiman uttryckte sin sorg på Twitter: ”Det är med djup sorg och tung hjärta vi fått reda på att Christian Daghio gått bort”

https://twitter.com/wbcmoro/status/1058356091069718529

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!