Boxningsmästaren Oleg Prudky dog i strid med ryska ockupanter

Foto: Privat

Tusentals människor har dött sedan Ryssland invaderade Ukraina. 

Bland dem boxningsmästaren, Oleg Prudky.

”Du är min ängel och jag älskar dig så mycket”, skriver boxarens fru på Instagram. 

Ukraina fortsätter att stå emot de ryska trupperna som invaderade landet i slutet av februari. 

Men det har krävt människoliv. 

En av de som har fått sätta livet till är den ukrainske mästaren i amatörboxning Oleg Prudky. Boxaren var en del av polisens specialstyrka i staden Tjerkasy och en av totalt fyra soldater som dog i en rysk attack under söndagen, det skriver The Sun. 

Hyllas av boxningsfamiljen

Prudky sörjs nu av boxnings-ukraina.

”Det är med sorg vi meddelar att en idrottsmästare av internationell klass, den ukrainska mästare Oleg Prudky dött i strid med ryska ockupanter. Ukrainas boxningsförbund skickar sina kondoleanser till boxarens familj. Evigt minne till dig, Oleg”, skriver Ukrainas boxningsförbund på sin Instagram.

Även presidenten för Tjerkasys boxningsförbund, Sergej Tyshtjenko, sörjer 30-åringen. 

”Dina segrar och framgångar är svåra att räkna. Du var en närvarande och hårt arbetande idrottare, du tränade mycket. Du har varit ett värdigt exempel för framtida generationer. Evigt minne och vila i frid min vän. Hjältar dör aldrig”, skriver han enligt The Sun.

Fruns sorg: ”älskar dig så mycket”

Oleg Prudky lämnar efter sig en fru och två döttrar och på Instagram delar frun, Mariana, med sig av ett smärtsamt inlägg. 

”Jag kommer aldrig mer att höra: 'God morgon hjärtat. Det är bra med mig. Hur mår tjejerna?' Och det viktigaste av allt. Du kommer aldrig säga 'jag älskar dig' till mig igen. Du lös som en sol, var en förebild för dina barn som älskar dig så mycket och frågar när pappa kommer. Hur ska jag kunna säga till dem att de aldrig kommer se dig igen? ”

Hon avslutar inlägget med orden:

”Du var en förebild för dina vänner och kolleger. Du är min ÄNGEL. JAG ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.